Novi šok na Grbavici: Zvijezda 09 iznenadila Željezničar i odnijela tri boda

Radiosarajevo.ba
Novi šok na Grbavici: Zvijezda 09 iznenadila Željezničar i odnijela tri boda
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / S utakmice između Željezničara i Zvijezde 09 na Grbavici

Nogometaši Željezničara ponovo su razočarali svoje navijače i odigrali 0:1 protiv fenjeraša u Premijer ligi, Zvijezde 09. Tim s Grbavice imao je više od igre, bolje prilike, ali se mreža gostiju nije zatresla. No, zato jeste domaćina u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. 

Plavi su tako prekinuli seriju od dvije pobjede i šest osvojenih bodova i propustili priliku da se približe lideru na tabeli FK Sarajevo, koje je danas ranije neočekivano poraženo u Gabeli od GOŠK-a (0:1). 

Osim gostujućih igrača, Plavi su se danas na skoro praznoj Grbavici borili i sa prolomom oblaka, koji se nadvio nad stadionom na samom početku susreta. 

Na prvu priliku navijači domaćih čekali su 18 minuta kada je prvi zaprijetio Zec. Nešto kasnije i gosti su imali priliku - šutirao je Husić, ali je Kjosevski izbacio loptu u korner. 

U drugom dijelu u 51. minuti ponovo je Zec imao priliku, ali se mreža gostiju nije zatresla. Trener domaćih Milomir Odović pokušao je izmjenama promijeniti ritam igre i rezultat na semaforu, ali mu to nije uspjelo. 

U samom finišu, Zajmović je malo podigao atmosferu na tribinama, nakon što mu je Blagojević dodao lijep pas, ali i ovoga puta je bio neprecizan. Igrala se 81. minuta susreta. 

U posljednjih deset minuta i 240 sekundi sudijske nadoknade, gosti su se branili i u u posljednjim trenucima susreta izveli kontru, koju je uspješno realizirao Jovović za pobjedu gostiju od 1:0. 

Pogledajte jedini gol na utakmici: 

Rezultati by SofaScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije