Reorganizacija u FK Sarajevo: Alagiću i Karahmetu istekli ugovori

Radiosarajevo.ba
Reorganizacija u FK Sarajevo: Alagiću i Karahmetu istekli ugovori
Foto: FK Sarajevo / Alagić i Karahmet
Fudbalski klub Sarajevo informira javnost da će zbog reorganizacije poslova unutar Omladinskog pogona uskoro biti raspisan konkurs za Šefa omladinskog pogona FK Sarajevo.

U odnosu na ranije Šef omladinskog pogona pod svojom ingerencijom imat će i  rad Akademiju FK Sarajevo, te i Školu fudbala Asim Ferhatović - Hase, u ćemu će imati podršku od strane tehnički sekretara naše škole i akademije.

Do sada poziciju rukovodioca Akademije FK Sarajevo i Škole fudbala Asim Ferhatović - Hase obnašali su Sanjin Alagić i Emir Karahmet, čiji ugovori o radu ističu 30. juna 2018. i ovom prilikom FK Sarajevo se zahvaljuje Alagiću i Karahmetu na doprinosu u radu kluba, s napomenom da svi kandidati, koji ispunjavaju uslove, mogu predati prijave na konkurs.

Upravni odbor izražava posebnu zahvalnost Sanjinu Alagiću, s obzirom na to da je Akademija FK Sarajevo napravila iskorak u odnosu na druge klubove, a cilj nam je da u budućnosti što više omladinaca postane konkurentno u seniorskoj ekipi.

Svojim profesionalnim radom i zalaganjem Alagić je dao veliki doprinos uspjehu Akademije FK Sarajevo, s tim što se ne smiju zaboraviti ni zasluge svih trenera koji su, također svojim radom, udarili veliki pečat uspjesima u protekloj sezoni. Prije svega misli na Dženana Uščuplića, Admira Hasančića i Memnuna Suljagić, ali i ostale trenere u Akademiji.

Podsjetimo još jednom, za vrijeme mandata Alagića, Akademija se etablirala kao najbolja u BiH i jedna od najboljih u regionu što potvrđuju i rezultati. Osvojene su titule prvaka BiH u svim omladinskim kategorijama u prošloj sezoni, uspješno je obavljena promocija mladih igrača u seniorski tim, a nisu izostali ni zapaženi rezultati na internacionalnim turnirima širom Europe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije