Novi incident na bh. terenima: Predstavnik Veleža šakom u glavu udario sudiju

Radiosarajevo.ba
Novi incident na bh. terenima: Predstavnik Veleža šakom u glavu udario sudiju
Novi incident dogodio se na bosanskohercegovačkim nogometnim terenima, nakon susreta Veleža i Olimpika, u okviru šesnaestine finala, gdje je fizički napadnut glavni sudija ovog susreta.

Riječ, je o sudiji Vladimiru Bjelici kojeg je pesnicom u potiljak udario predstavnik Veleža Salko Grbić, nakon što su se Rođeni oprostili od daljnjeg takmičenja porazom od 1:3 na domaćem terenu.

"Po završetku utakmice došlo je do incidenta prilikom ulaska u tunel s terena, gdje je glavnog sudiju udario zamjenik povjerenika za sigurnost kluba domaćina Salke Grbića zatvorenom šakom u predjelu potiljka, pored zaštitara koji su ih osiguravali", naveo je delegat ovog susreta u izvještaju o utakmici.

Još ranije, u 90. minuti susreta glavnog sudiju verbalno je vrijeđao Ibro Rahimić, trener domaćeg tima koji je uputio pogrdne riječi sudiji, zbog čega je odstranjen s terena.

I taj incident opisan je u izvještaju delegata.

"U 90. minuti utakmice glavni sudija odstranio je iz tehničkog prostora i ograđenog dijela terena za igru glavnog trenera domaće ekipe Ibru Rahimića, na asistenciju četvrtog suca. Trener je odstranjen zbog negodovanja, korištenja pogrdnih i uvredljivih riječi (psovanje: J**ao vas nogometni savez i onaj koji vas je delegirao), kao i zbog bacanja i šutiranja boca s vodom u tehničkom prostoru", stoji u izvještaju.

NSBiH - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije