Nogometni savez BiH izabrao novog selektora Zmajeva

9
A. S.
Nogometni savez BiH izabrao novog selektora Zmajeva
FOTO: AA / Nogometni savez BiH

Ivaylo Petev je novi selektor nogometne reprezentacije Bosni i Hercegovine, saznaje portal Radiosarajevo.ba. 

To je poznato nakon što je danas u prostorijama hotela Hills održava sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Petev je danas dobio podršku na zasjedanju Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH te će u narednom periodu predvoditi s klupe najbolje bh. nogometaše.

Sjednica je kasnila nekoliko minuta, a na njoj se nije pojavio predsjednik Elvedin Begić, koji je propustio nekoliko posljednjih sjednica.

"Predsjednik Begić ni danas nije došao zbog privatnih obaveza", potvrdili su za naš portal iz NSBiH.

Ovo je treći put uzastopno da se Begić nije pojavio na sjednici, čime je propustio priliku da prisustvuje konačnom imenovanju selektora Zmajeva.

Prema Statutu NSBiH, odnosno članu 38. za glasanje u drugom krugu potrebna je natpolovična većina odnosno 50 posto, plus jedan glas iz ostalih "komponenti", o čemu je naš portal već pisao.

Međutim, kako u statutu piše pravovaljane odluke se donose ako je za njih glasala apsolutna većina (tj.50%+1) prisutnih članova, sa najmanje jednim glasom predstavnika iz FSRS i dva glasa predstavnika iz NSBiH (po jedan predstavnik iz Kantonalnog saveza i jedan predstavnik iz Županijskog saveza).

Kako je portal Radiosarajevo.ba već pisao, na današnjoj sjednici nije bilo svih 15 članova Izvršnog odbora NSBIH, jer se jedan član nalazi u izolaciji zbog pandemije koronavirusa.

Riječ je o Ranku Vučkoviću iz Prijedora, koji je jučer odgodio svoj dolazak nakon što je poslao informaciju da se nalazi u izolaciji (nije potvrđeno da li on ima bolest COVID-19 ili neko od članova njegove porodice, op.a.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije