Nogometašice SFK 2000 po 17. put prvakinje Bosne i Hercegovine!

Radiosarajevo.ba
Nogometašice SFK 2000 po 17. put prvakinje Bosne i Hercegovine!
Foto: FK Sarajevo / Nogometašice SFK 2000 po 17. put prvakinje Bosne i Hercegovine!

SFK 2000 Sarajevo odigrao je jučer u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru posljednju utakmicu sezone 2018/2019 Premijer ženske lige BiH u kojoj su pobijedile ŽF/NK Emina iz Mostara rezultatom 6:0. 

Za vodstvo od 1:0 prvo je pogodila Mejrema Medić u 5. minuti susreta. Kapitenka Alisa Spahić povećala je vodstvo na 2:0 golom u 29. minuti, a samo 6 minuta kasnije Selma Kapetanović pogađa za 3:0 i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu su šampionke nastavile gdje su stale. Mejrema Medić nakon odličnog dodavanje iza linije protivničke odbrane sama izlazi pred golmanicu i u 62. minuti pogađa za 4:0, da bi 15 minuta kasnije kompletirala hat-trick na ovoj utakmici i dovela tim u vodstvo od 5:0. Do kraja utakmice vidjeli smo i najlješi pogodak ovog susreta.

Anja Limanović izvela je slobodan udarac sa lijeve strane i oko 20 metara udaljenosti, te fantastičnim pogotkom najavila svoj veliki povratak nakon 3 operacije na oba koljena.

Nakon utakmice uslijedila je zvanična dodjela medalja i pehara, koje su uručili predstavnici NS/FS BiH, generalni sekretar Adnan Džemidžić, direktor odjela za sportska pitanja Elmir Pilav, te član komiteta za takmičenje Rudolf Marić.

Šampionke očekuje utakmica finala Kupa BiH koja će se igrati 25. maja u Trening centru Nogometnogsaveza BiH u Zenici, a za taj pehar borit će se sa Lokomotivom iz Brčkog.

"Ovo je nevjerovatan dan! Zamislite 17 puta biti najbolji u nečemu, bilo čemu,a ovo je sedamnaesta godina kako smo najbolje u državi! Veoma sam sretna i ponosna na kompletan tim SFK 2000 Sarajevo. Naš klub će još jednom predstaviti Bosnu i Hercegovinu u UEFA Ligi prvaka.

Ovo je nevjerovatan vikend za kompletnu Bordo porodicu, te bih iskoristila priliku da i našem FK Sarajevo čestitamo duplu krunu. Ne zaboravite i da su omladinske selekcije ostvarile vrhunske rezultate. Bordo vitrine su ove godine historijski popunjene. Apsolutna Bordo dominacija", kazala je trenerica Samira Hurem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije