Fudbalski klub Sarajevo osvajač Kupa Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Fudbalski klub Sarajevo osvajač Kupa Bosne i Hercegovine
Foto: Dženan Kriještorac / NK Široki Brijeg - FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo danas je u revanš susretu finala Kupa Bosne i Hercegovine gostovao kod Nogometnog kluba Široki Brijeg na stadionu Pecara. Ekipa Husrefa Musemića donijela je na stadion Pecara tri gola prednosti (3:0) sa stadiona Asim Ferhatović Hase iz prvog susreta odigranog prije sedam dana. U revanšu je domaćin slavio 1:0, a Sarajevo je s ukupnih 3:1 osvojilo Kup BiH. 

Prvu priliku imali su domaći i to već u trećoj minuti susreta. Pokušao je Stipe Marković, ali je njegov udarac fantastično zaustavio golman Sarajeva - Vladan Kovačević. Široki je ponovo zaprijetio u 14. minuti susrea, ali je pokušaj Matića glavom bez mnogo problema zaustavio Vladan Kovačević.

Sarajevo je prijetilo u 18. minuti susreta, ali Benjamin Tatar i Rifet Kapić nisu bili uspješni. U 19. minuti utakmice velika prilika za Široki Brijeg. Lopta se odbila do Ivana Enina, ali je Vladana Kovačevića spasila prečka. Ostalo je 0:0 na Pecari.

Domaćin je do vodstva ipak došao u 23. minuti susreta. Dražen Bagarić je izašao sam pred Kovačevića i samnjio ukupni rezultat na 3:1. Samo dvije minute kasnije Sarajevo je moglo izjednačiti, ali je udarac Kurdića odlično zaustavio golman domaćih Luka Bilobrk. Do odlaska na odmor nije bilo većih uzbuđenja u Širokom Brijegu, ostalo je 1:0 za domaće.

Prvu priliku u nastavku susreta imao je Stipe Jurić, ali je njegov pokušaj zaustavio Kovačević. Samo dvije minute kasnije fantastičan udarac Bagarića glavom nakon prekida, ali je Vladan Kovačević fantastičnom paradom spasio gol Sarajeva. U 51. minuti opet je Vladan Kovačević spasio Sarajevo. Ovaj put zaustavio je udarac Jurića.

U 54. minuti susreta Sarajevo je opet spasila prečka. Pokušao je Ćorić nakon odbijene lopte, ali uspio je samo zatresti okvir gola ekipe s Koševa. U 60. minuti susreta pokušao je Marić udarcem iz daljine, ali je šutirao slabo i Kovačević je zaustavio njegov pokušaj. Nastavio je domaćin da prijeti, ali je Jurić loše šutirao glavom. Ostalo je 1:0 za domaće.

Domaćin je preko Bagarića još jednom zaprijetio u 66. minuti susreta, ali nije bio precizan. Lopta je završila pored gola Kovačevića. Sarajevo je u 72. minuti susreta ostalo sa deset igrača. Kurdić je nakon jednog neopreznog starta nad Ćorićem ostalo sa deset igrača. Najbolju priliku gosti su imali u 86. minuti susreta. Izašao je Tatar ispred Bilobrka, ali je loše šutirao i propala je prilika za goste. 

Ostalo je do kraja susreta 1:0 za domaće, a Sarajevo s ukupnih 3:1 osvojilo svoj šesti Kup Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije