Imperator neće na klupu Zmajeva: Terim zvanično postao trener Galatasaraya

Radiosarajevo.ba
Imperator neće na klupu Zmajeva: Terim zvanično postao trener Galatasaraya
Legendarni turski trener, koji se donedavno dovodio u vezu sa selektorskom funkcijom u reprezentaciji BiH, zvanično je preuzeo istanbulskog nogometnog diva Galatasaray.

Objavivši na svom Twitter profilu u kojem je napisao "Nastavljamo gdje smo stali, Galatasaray", Terim je potvrdio da se vraća na klupu kluba sa kojim je ostvario brojne uspjehe, prenosi Daily Sabah.

Također, ove informacije kratko su potvrdili i čelnici istanbulskog kluba.

Terim je 2000. godine ovaj klub doveo do velikog uspjeha, te će ostati upamćen kao trener koji je Galatasarayu donio titulu u Kupu UEFA, ali i kao nogometni stručnjak koji je krajnje odan klubu za koji je nastupao davne 1974. godine.

Još ranije, Terim je pet puta s Galatasarayem osvajao tursku Super Ligu, zatim dva puta Kup Turske, te četiri puta Super kup, a trener kluba bio je čak u tri navrata.

Ovom objavom propale su sve nade da će vrhunski nogometni stručnjak iz Turske naslijediti Mehmeda Baždarevića na klupi Zmajeva, te je sigurno da će se Nogometni savez BiH morati okrenuti drugim stručnjacima u ovom polju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije