"Nikad vas zaboraviti nećemo": Emir Spahić se prisjetio stradalih Krajišnika

Radiosarajevo.ba
"Nikad vas zaboraviti nećemo": Emir Spahić se prisjetio stradalih Krajišnika
Foto:NSBiH / Emir Spahić

Proslavljeni kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emir Spahić, nakon nešto dužeg vremena oglasio se na društvenim mrežama.

Spahić se još uvijek oporavlja od saobraćajne nesreće, a na današnji dan odlučio je prisjetiti se navijača BiH Hasiba Mahmića, Vildana Pehlića i Almira Kasumovića koji su poginuli vraćajući se iz Litvanije sa historijske utakmice Zmajeva.

Tekst objavljen na Facebook profilu Emira Spahića prenosimo u cijelosti:

"Nikad vas zaboraviti nećemo! Bilo je to na današnji dan, na dan koji nikad neću zaboraviti, na dan kad su moji snovi postali java, na dan kad je ispisana i najljepša stranica moje karijere. Kaunas (Litvanija), Vedo Ibišević na asistenciju Dijamanta poslao nas je direktno na Svjetsko prvenstvo u Brazilu! Suze, osmijeh... oko nas pjesma, slavlje, navijanje... osjećaji su se pomiješali jer nismo bili svjesni šta se dogodilo. Ulicama Kaunasa tekle su rijeke plavo-žutih navijača, pjesma i slavlje daleko su se čuli. Slavilo se diljem svijeta do ranih jutarnjih sati. Ponos je prevladao umor... I onda negdje pred zoru stiže vijest negdje iz Poljske...

Tri mlada Krajišnika, tri sina bosanskohercegovačka su izgubila život vraćajući se kući iz Litvanije gdje su otišli da nas podrže i pomognu nam da ispišemo povijest!

Braćo naša, hvala vam za svaki sekund pažnje, sekirancije, nervoze, pjesme, šutnje... Nikad vas zaboraviti nećemo, nikad!

Sa neba će se vaš glas za Bosnu čuti, nek' vam je rahmet vječni Krajišnici Ljuti", napisao je Spahić na Facebooku.

Podsjećamo, 16. oktobra 2013. godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u poljskom gradu Lomža, oko 150 kilometara od Varšave, poginula su trojica pripadnika "Ljutih Krajišnika", navijačke grupe fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Tragedija se dogodila na putu po povratku s historijske utakmice u Kaunasu u kojoj je bh. državni tim pobijedio Litvaniju (1:0) i ostvario prvi plasman na Svjetsko prvenstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije