Nije za one slabog srca: Lucas Moura odveo Tottenham u finale

Radiosarajevo.ba
Nije za one slabog srca: Lucas Moura odveo Tottenham u finale

 Fudbaleri Tottenhama osigurali su svoje prvo finale i zakazali duel sa Liverpoolom na Wanda Metropolitanu u Madridu. 

Odličnu utakmicu na Yohan Cruyff areni odigrali su Ajax i Tottenham. Kopljari i Pijetlovi odigrali su utakmicu koja nije bila za one navijače slabog srca.

Prvo je na početku utakmice Ajax došao u vodstvo preko De Ligta i Ziyecha.

Igrao se četvrti minut kada je ekipa Ajaxa uspjela je da postigne pogodak. Ziyech je odlično prebacio loptu na drugu stranu, koju je prihvatio Tadić i odlično pucao u desnu stranu ali je još boljom intervencijom gol spasio francuski golman, da bi Dany Rose loptu izbacio u korner.

Korner je izveo najiskusniji igrač Ajaxa, Lasse Schone, koji je ubacio loptu u srce šesnaesterca a najviši u skoku bio je De Ligt koji je postigao odličan pogodak, za vodstvo svog tima.

U nastavku igre Tottenham je pokušao da uzvrati udarac, a već u petoj minuti je Son pogodio stativu, a u devetom minutu je Eriksen odlično ubacio za Delle Allija, ali je engleski reprezentativac bio u ofsajdu.

U 30. minutu igre Ajax izvodi odličnu kontru iz tri poteza, Tadić se našao pred golom i šutirao pored gola, da bi iz kontre nakon pet minuta srbijanski reprezentativac ubacio loptu za Ziyecha koji je loptu zakucao iza leđa Llorisa.

U drugom poluvremenu, situacija na terenu se okrenula i kao da iste ekipe nisu istrčale na teren.Mauricio Pochettino bacio je odmah sve karte u napad uvodeći Fernanda Llorentea umjesto Wanyame.

Samo za pet minuta Totenham je preuzeo kontrolu nad igrom i stalnim pritiskom dolazili su do gola Onane.

U 53. minutu odlično je ubacio Eriksen, Delle Alli je gađao bliži ugao, ali je odlično odbranio Onana, izbacivši loptu u korner.

Samo minutu kasnije, Delle Alli poveo je kontru, loptu je na 25 metara uzeo Moura i postigao odličan pogodak. Samo dvije minute nakon prvog pogotka, Tottenham je već bio pred golom Ajaxa. Nesporazum između Onane i Schonea ponovo je iskoristio Moura koji je poravnao rezultat na 2:2.

Obje ekipe napadale su do kraja meča, a zabilježili smo i stativu Ziyecha iz 79. minute. Pochettino je u igru ubacio Erica Lamelu i Bena Daviesa, a pritisak Totenhama održavao se do kraja utakmice.

U 86. minuti Eriksen je izveo korner lopta je nekako došla do Vertonghena ali je njegov šut odbijen od prečku.

U 95. minuti Lucas Moura postigao je het trik i odveo Tottenham u finale.



 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije