Nihad Selimović, predsjednik FK Željezničar: Licenca za Europu nije upitna

A. S.
Nihad Selimović, predsjednik FK Željezničar: Licenca za Europu nije upitna
Foto: FK Željezničar / Nihad Selimović

Ne vidim nijedan problem zbog čega Željezničar ne bi dobio licencu za Europu za narednu sezonu. Za sve ove neke probleme sam saznao iz medija. Koliko imam informaciju, a smatram da je tačna, u našem klubu sve je čisto, tako da nemamo nikakvih problema koji nas mogu zaustaviti na putu da Željezničar ponovo izađe na međunarodnu scenu. 

To je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazao Nihad Selimović, predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar, koji je otvoreno razgovarao za naš portal o svim problemima s kojim se posljednjih mjeseci suočio tim s Grbavice.

"Na nama je još samo da dobijemo odgovor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da je sve u redu, i da možemo bez problema igrati u Europi. Mi smo se okrenuli samo sebi, ove igranke po medijima nas ne zanimaju. Imam informaciju da će nam NSBiH odobriti licencu za Europu i tako se ponašamo", dodao je Selimović.

Nihad Selimović - undefined

Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba: Nihad Selimović

Zanimalo nas je koliko se FK Željezničar zadužio u 2019. i šta je sa kreditima iz prošle godine. Selimović je bio krajnje otvoren.

"Željo je čistiji od sve ijednog kluba u Premijer ligi BiH. Priče da na računu nema novca su gluposti. Stigao je i novac od AEK-a. Šta smo zatekli kada smo došli u klub, to je druga stvar, ali će se sve u pfening znati. Na kraju mjeseca ćemo organizirati konferenciju za medije i sve iznijeti u javnost. Ta konferencija neće biti usmjerena protiv prethodnog predsjednika Senada Misimovića, kako neki očekuju. Samo ćemo iznijeti ono što znamo", nastavio je Selimović.

O kreditnim linijama koje je realizirala nova Uprava, Selimović je Radiosarajevo.ba rekao: 

"Početkom godine smo uzeli 400.000 maraka kod Sberbanke. Kredit smo dobili bez ikakvih hipoteka. Trebali smo ga vratiti u maju, a vraćen je u martu. Dva revolving kredit koji smo imali kod Ziraat banke smo smanjili za 70.000 KM. Prvi kredit od 300.000 smanjen je na 250.000 KM, a drugi je sa 140.000 smanjen na 120.000 KM, što smatram velikim uspjehom ove uprave".  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije