Nihad Mujakić: Šampionski ples se osjeti na Koševu

A. S.
Nihad Mujakić: Šampionski ples se osjeti na Koševu
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Nihad Mujakić

Nogometaši Sarajeva u prvom kolu nastavka BT Telecom Premijer lige su nastavili tamo gdje su stali potkraj 2018. godine i u šampionskom ritmu prošli kroz Tuzlu. 

Sa 3:0 nadigran je Tuzla City, a pulenima trenera Husrefa Musemića na ruku je išao i remi (1:1) na Pecari između glavnih rivala u borbi za titulu, Širokog i Zrinjskog. Neki navijači bi rekli - šampionski ples se već osjeti na Koševu.

Nihad Mujakić, igrač Bordo tima, komentirao je za Radiosarajevo.ba aktuelnu situaciju između dva kola, gdje FK Sarajevo već sutra očekuje i prvi meč Kupa BiH protiv Zrinjskog. 
 
„Zadovoljan sam pokazanim u utakmici protiv Tuzla Cityja. Mislim da smo igrali kvalitetno, ekipa je dobro funkcionisala na terenu. Osvojili smo tri boda što je sigurno dobra uvertira za predstojeće utakmice", kazao je Mujakić za naš portal. 
 
On se kratko osvrnuo i na dva naredna meča protiv Zrinjskog u Kupu BiH i Krupe u Premijer ligi. 
 
"U srijedu nas već očekuje utakmica Kupa BiH protiv Zrinjskog. Pauza je bila duga, veselim se utakmici na Koševu i pozivam navijače da nam se pridruže u što većem broju. 
 
Za vikend već igramo premijerligašku utakmicu protiv Krupe. Mislim da je još rano da govoriti o tome, idemo utakmicu po utakmicu. Ono što je sigurno jeste da imamo sasvim dovoljan broj igrača, svi su spremni uskočiti kada treba tako da sam sam siguran da ćemo biti na visini zadatka“, dodao je Mujakić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije