Nigerijci čuvajte se: Messi želi preokrenuti sudbinu Argentine

Radiosarajevo.ba
Nigerijci čuvajte se: Messi želi preokrenuti sudbinu Argentine
Foto: Twitter / Messi
Fudbalska reprezentacija Argentine igrat će u posljednjem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva protiv reprezentacija Nigerije.

Posljednja je to prilika za Gaučose da izbore plasman u osminu finala.

Argentini je potrebna pobjeda protiv Nigerije, a potom se moraju nadati da Island neće slaviti u susretu s Hrvatskom. Argentina može dalje čak i ako Island slavi minimalnim rezultatom protiv Hrvatske, ali u tom slučaju joj treba pobjeda s dva ili tri gola razlike.

Najbolji fudbaler Argentine i jedan od najboljih na svijetu Lionel Messi razočarao je u susretima s Islandom (1:1) i Hrvatskom (0:3), a protiv Islanđana je propustio realizirati jedanaesterac.

Uoči utakmice sa Super Orlovima Javier Mascherano je istaknuo kako se Messi osjeća dobro i da je motiviran da preokrene sudbinu Argentine u Rusiji.

"Leo je dobro. Međutim mi kao kolektiv nismo zadovoljni kako smo odigrali. Svi imamo svoje frustracije. Messi je ljudsko biće i on također ima svoje frustracije, ali je silno motiviran da preokrene situaciju u korist Argentine. Želi svijetu pokazati drugo lice", rekao je Mascherano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije