Neymaru prijeti zatvor zbog objave fotografija djevojke koja ga optužuje za silovanje

Radiosarajevo.ba
Neymaru prijeti zatvor zbog objave fotografija djevojke koja ga optužuje za silovanje
Prtscr/Instagrm / Neymar

Brazilski mediji u petak su objavili da je, dosad neimenovana žena, optužila brazilskog nogometaša Neymara za silovanje. Tvrdi da ju je Brazilac silovao 15. maj ove godine u jednom pariškom hotelu.

Nakon toga je brazilska policija objavila da pokreće istragu spomenutog slučaja, a jučer su objavili da će predmetom posebne istrage postati i privatne poruke koje je Neymaru slala žena koja ga sada optužuje za silovanje, a koje je on objavio kako bi pokušao dokazati svoju nevinost. Oboje će morati svjedočiti pred sudom kako bi se razjasnile okolnosti pod kojima je došlo do razmjene fotografija.

Brazilac je objavio video u kojem je pokazao poruke s Whatsappa među kojima su i sporne fotografije na kojima žena koja ga optužuje pozira gola. Time je prekršio zakon jer je u Brazilu zabranjeno nuditi, dijeliti ili prodavati fotografije i videozapise seksualne prirode bez pristanka osobe koja se na njima nalazi. Maksimalna kazna koja mu prijeti zbog ovog postupka je pet godina zatvora, piše brazilski O Globo.

Može se dogoditi da dobije i veću kaznu ako se dokaže da je fotografije objavio iz osvete. Neymar se trenutno nalazi u Brazilu gdje trenira s momčadi pred Copa Americu. Prije njegova dolaska u Tersepolisu u kojem je smještena brazilska reprezentacija viđena je policija, ali zasad nije poznato jesu li tamo bili zbog njega, piše Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije