Neymar u problemima: Blokirana mu imovina zbog malverzacija

Radiosarajevo.ba
Neymar u problemima: Blokirana mu imovina zbog malverzacija
Foto: Twitter / Neymar

Brazilskoj zvijezdi Neymaru, navode tamošnji mediji, blokirana je imovina zbog navodnog neplaćanja poreza.

To su učinile španske vlasti, a radi se konkretno o 36 nekretnina koje glase na Neymarovo ime, nekoga iz njegove porodice ili neku njegovu firmu.

U pitanju je 2013. godina, kada je iz Santosa dolazio u Barcelonu, a Španci su se osigurali kako bi Brazilac platio ono što, kako ga terete, duguje.

Sporan je transfer novca od 40 miliona eura, koliko je Barcelona uplatila firmi koja je prijavljena na Neymarovog oca, a trebao je ravno u ruke igraču te bi tako platio 27,5 posto poreza, a ne 17, koliko jeste zbog uplate firmi.

Dobro upućeni i pouzdani brazilski list Globo Esporte objavio je noćas ekskluzivnu priču prema kojoj se Neymar ovog ljeta vraća u Barcelonu, samo dvije godine nakon što je u rekordnom transferu otišao u PSG.

Globo Esporte poziva se na izvore iz oba kluba koji tvrde da pregovori već dugo traju i da se Neymarov povratak očekuje kroz nekoliko sedmica. U pregovorima s Barcine strane sudjeluje direktno predsjednik Josep Maria Bartomeu koji je odlučio prodati Brazilca u ljeto 2017. godine za rekordnih 222 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije