Nevjerovatna utakmica na Grbavici: Željezničar pobijedio Sarajevo sa 5:2

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatna utakmica na Grbavici: Željezničar pobijedio Sarajevo sa 5:2
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Slavlje igrača Željezničara

Na stadionu Grbavica večeras je odigran sjajan gradski derbi između Željezničara i Sarajeva u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a pobjedu je odnio tim s Grbavice - 5:2.

Na terenu i tribinama sve je prštalo od uzbuđenja od prve minute. Za to su se pobrinuli igrači oba tima, a pogotovo navijači, koji zaslužuju visoku ocjenu.

U prvom poluvremenu smo vidjeli čak četiri gola. Prvi odmah u prvoj minuti – zatresla se mreža Željezničara.

Nakon ubačaja Handžića, lopta je došla do usamljenog Hebibovića koji je iz blizine zakucao loptu za 1:0.

Pogledajte gol za 1:0 za Sarajevo:

Željezničar je brzo izjednačio na 1:1. Igrala se sedma minuta. Plavi su dominirali nakon gola Sarajeva i brzo uzvratili. Sadiković je sjajno prigrao Krpića, koji je prizemnim udarcem matirao Kovačevića.

Pogledajte gol Krpića za 1:1:

Nakon što su uspjeli izjednačiti na 1:1, Plavi su nastavili terenom. Vezli su put prema golu Kovačevića i za nogom im je pošlo da dođu do vodstva od 2:1.

Igrala se 35. minuta kada je došlo do promjene rezultata na semaforu. Krpić je postigao drugi pogodak nakon centaršuta s lijeve strane i donosi preokret Željezničaru. 

Pogledajte gol za 2:1 za Željezničar:

Nakon toga Željo je nastavio napadati i kada se očekivalo da će sa prednošću od 2:1 otići na odmor, sarajevo je izjednačilo.

U prvom minuti sudijske nadoknade susreta, Sipović je nespretno reagirao i zatresao mrežu svog golmana Erića. Sa rezultatom 2:2 otišlo se na odmor.

Pogledajte gol za 2:2:

U nastavku susreta, puleni Amara osima krenuli su agresivnije. I to se već isplatilo na samom otvaranju nastavka susreta.

Nakon kornera u 59. minuti, Veselinović je iz prve šutirao sa 20-ak metara. Kovačević je kratko uspio odbio loptu, koja je pala na nogu Petru Boji, koji je iz blizine poslao u mrežu za 3:2 za Željezničar.

Pogledajte gol za 3:2 za Željezničar:

Željezničar nije stao nakon 3:2. U 76. minuti poslije novog prekida lopta je došla do Sadikovića koji je šutirao sa 15-ak metara.

Na putu do gola lopta je zakačila Handžića i završila iza leđa reprezentativnog golmana Kovačevića. To je 4:2 za Željezničar. 

Pogledajte gol za 4:2 za Željezničar:

Do kraja susreta Milanović je samo uzdrmao prečku, a Alispahić poogodio za 5:2.

Pogledajte gol za 5:2:

Plavi su sa ovom pobjedom preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

Sada, nakon sedam odigranih kola, imaju bod više od Sarajeva. 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije