Neviđena tuča u Brazilu: Utakmica prekinuta, nije imao ko igrati

Radiosarajevo.ba
Neviđena tuča u Brazilu: Utakmica prekinuta, nije imao ko igrati
U šestom kolu brazilske Baiano lige na rasporedu je bio duel Vitorije i Bahije, a utakmica je prekinuta nakon što je sudija podijelio deset crvenih kartona.

U šestom kolu brazilske Baiano lige na rasporedu je bio duel Vitorije i Bahije, a utakmica je prekinuta nakon što je sudija podijelio deset crvenih kartona. 50. minuti utakmice gosti su poveli, a pogodak je postigao Vinicius s bijele tačke. Nakon što je pogodio pogodak je proslavio provokacijama ispred domaćih navijača, a onda su domaći fudbaleri nasrnuli na njega.

Sudija je podijelio čak osam crvenih kartona nakon tuče. Kod domaćih su isključeni Denilson, Kanu i Rhayner, a kod gostiju Fonseca, Vinicius i Anderson, te igrači s klupe Franca i Edson.

Domaći su novi crveni karton dobili 13 minuta prije kraja, a isključen je Uilian, zbog čega je fudbaler domaćih Bruno šutno loptu, a sudija mu je pokazao drugi žuti karton, pa su domaći ostali sa svega šest igrača na terenu.

Pravila FIFA-e u tom slučaju nalažu da se utakmica mora prekinuti, a Bahia će vjerovatno ostvariti trijumf rezultatom 3:0 za zelenim stolom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije