Neviđen derbi: Željo prosuo pobjedu, iako je imao 3:0 do 88. minuta

Radiosarajevo.ba
Neviđen derbi: Željo prosuo pobjedu, iako je imao 3:0 do 88. minuta
U derbiju 24. kola Premijer lige BiH, odnosno 2. kola Lige za prvaka, u Mostaru su Zrinjski i Željezničar odigrali neriješeno 3:3 u meču kakav dugo nije viđen na bh. terenima.

Činilo se da je utakmica  riješena već nakon 27 minuta kada su Plavi postigli dva gola.

Najprije je u 8. minuti prošao Zakarić, ubacio u peterac, a lopta je pogodila domaćeg igrača Barišića, prevarila golmana Pirića za 0:1.

Šest minuta kasnije Bilbija je propustio izjednačiti kada je promašio prazan gol, da bi uskoro stigla kazna.

Ubiparip je u 27. minuti petom uposlio Vranješa koji je pogodio za 0:2, iako je u začetku akcije Želje pomoćni sudija propustio mahati ofsajd.

U posljednjim sekundama prvog poluvremena Filipović je pogodio prečku nakon pogrešne procjene Kjosevskog.

U nastavku je Zrinjski uglavnom jalovo napadao, stvorivši malo šansi pred golom Kjosevskog.

U finišu je ostalo dosta prostora u odbrani Plemića pa je u 85. minuti Željezničar postigao i treći gol: Zakarić je iz popravnog pokušaja, nakon promašaja s bijele tačke, zabio za 0:3.

A onda nevjerovatan preokret: Najprije je Jović u 88. minuti smanjio na 1:3, da bi u sudijskom vremenu Aćimović i Pezer pogodili za konačnih 3:3.

Nevjerovatan rasplet utakmice kojim je Zrinjski ostao na dva boda zaostatka za Željom, iako se do 88. minuta činilo da je pod Bijelim Brijegom odlučeno pitanje prvaka.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije