Nastavljena agonija "Plavih": Željo jedva izvukao remi protiv Mladosti

4
Radiosarajevo.ba
Nastavljena agonija "Plavih": Željo jedva izvukao remi protiv Mladosti
FOTO: Radiosarajevo.ba / Željezničar protiv Mladosti / Arhiv

U veoma uzbudljivoj utakmici na Grbavici Mladost je po drugi put ove sezone iznenadila Željezničar i upisala značajne bodove u borbi za opstanak. S druge strane, nastavljena je agonija Plavih, koji i dalje nemaju pobjede u proljetnom dijelu sezone.

Goste je u vodstvo doveo Nedim Hadžić u trećoj minuti, nakon sjajne kontre i odličnog pasa u prodstor Nedima Hiroša, piše Scsport.ba.

Zatim je i Hiroš zatresao mrežu domaćina, i to na spektakularan način. Šutirao je sa nekih 17 metara, iskosa, i pogodio gornji kut Željinog gola. Bivši junior Plavih se ipak nije radovao nakon gola.

Željezničar zatim smanjuje na 1:2 preko Ermina Zeca u 17. minuti, ali tek što se krenulo s centra opet je Mladost u vodstvu od dva gola razlike. Nakon dugog pasa Dedića lopta je izmigoljila iz ruku Eriću, neshvatljiva greška vratara Željezničara, a na pravom mjestu je Hadžić – 1:3.

Tu nije kraj uzbuđenjima jer je u 39. minuti Mladost ostala s igračem manje. Sudija Elvis Mujić je procijenio da je prekršaj Žulja nad Zecom pregrub te dodijelio crveni karton fudbaleru gostiju.

Plavi u nastavku kreću agresivnije vršiti pritisak na vrata gostiju, ali nekoliko dobrih prilika ne uspjevaju realizirati. Posao im je bio olakšan u 66. minuti, kada Rijad Sadiku dobija drugi žuti karton te Mladost ostaje sa svega devet igrača na travnjaku.

Dvije minute kasnije Željezničar smanjuje na 2:3, Juričić neometan u petercu glavom pogađa mrežu Mladosti.

Zatim je uslijedila prava opsada šesnaesterca ekipe iz Doboja kod Kaknja, ali sijaset šansi Plavi nisu uspjeli iskoristiti, dobrim dijelom zahvaljujući raspoloženom golmanu Veliću.

Kada se činilo da će koncentracija igrača Mladost popustiti, desilo se upravo suprotno – gosti su postigli novi pogodak. Alić je fenomenalno pogodio iz slobodnog udarca minut prije kraja!

Zatim Zec pogađa za 3:4 u nadoknadi., a zatim je dosušen jedanaesterac za Plave, koji Štilić pretvara u gol za 4:4.

Željezničar – Mladost 4:4 (Zec 17′ i 91′, Juričić 68′, Štilić 94′ – Hadžić 3′ i 17′, Hiroš 9′, Alić 89′)

Stadion Grbavica. Glavni sudija: Elvis Mujić (Banovići).

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije