Nepokoreni grad slavi svoje heroje!

Radiosarajevo.ba
Nepokoreni grad slavi svoje heroje!
Twitter / Stari most u Mostaru u bojama Veleža u čast Rođenih koji su se vratili u Premijer ligu BiH

Piše: Faruk Vele

Mostar je večeras na nogama!

Nepokoreni grad slavi svoje heroje, fudbalere Veleža koji su danas u Visokom i definitivno potvrdili titulu prvaka Prve lige Federacije BiH.

 Rođeni na ulicama Visokog: Velež slavi povratak u Premijer Ligu

Pogledajte slavlje navijača i igrača Veleža nakon povratka u Premijer ligu

Neuništivi klub slavne tradicije se poslije trnovitog puta dugog tri godine, više od hiljadu dana, uprkos brojnim preprekama, zašto ne reći, podmetanim klipovima, svima u inat, vratio u najelitnije natjecanje gdje će, kao i decenijama do sada, slaviti ime svoga grada, jednog od najljepših na svijetu.  Mnogi su FK Velež prerano i zlurado otpisali.

 Autobus sa Rođenima ide prema Mostaru: Pogledajte kakva ludnica vlada

Treba odati priznanje igračima i posebno navijačima, svima onima koji su vjerovali u Velež, koji su u najtežim trenutcima, kada su mnogi digli ruke, stali uz klub koji se srcem ljubi od Aljaske do Australije.

Stari most ponovo je u bojama FK Velež, a to je, vjerujemo, najljepša vijest za Mostarce i Hercegovce protjerane i rasute širom svijeta, koji će, večeras i narednih dana sigurno prirediti svoje velike i male "crvene večeri" kako bi obilježili jedan od važnih trenutaka u historiji kluba.

Ovo je prilika da se oko FK Veleža okupe sve zdrave snage na društvenoj sceni, kako bi klub koji se "voli do groba" vratili tamo gdje mu je mjesto.

Ovo je prilika da se iskreno progovori i djeluje s još jednim jasnim ciljem, a to je da se, nakon Premijer lige, FK Velež vrati i svojoj kući, na Stadion Pod Bijelim Brijegom. Vakat je! Politike koje žele da govore u ime Mostaraca, morat će odgovoriti i na ovu zadaću.

Velež je posebno potreban danas. I kao simbol. Dok se nad Evropom, Balkanom i Bosnom i Hercegovinom ponovo nadvijaju mračni oblaci nacionalizma i fašizma, klub koji je uvijek nosio simbole slobode i antifašizma mora biti epicentar susreta svih koji vjeruju i u te vrijednosti.

Stoga, čestitke svim Mostarcima i Hercegovcima, ali i tolikima u BiH i širom svijeta koji osjećaju pripadnost gradu na Neretvi i Veležu. Velež se voli, za druge se navija...

Smrt fašizmu, sloboda narodu!

Mostar u srcu, Velež do groba! 

 

 

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije