Neobična izjava: Usporedio Seada Kolašinca s javnim toaletom

Radiosarajevo.ba
Neobična izjava: Usporedio Seada Kolašinca s javnim toaletom
Rijedak i neobičan momenat desio se kada je BBC upitao legendu Tottenhama i Stoke Cityja Gartha Crooksa, da odabere najboljih 11 igrača prošlog kola u Premiershipu.

Crooks nije odabrao neku neobičnu formaciju ili stavljao igrače na pozicije koje ne igraju, ali je zato izgovorio nešto suludo.

Upitan da prokomentira utakmicu Chelsea - Arsenal, Crooks je odabrao formaciju 3-4-3 i potom opisao bosanskohercegovačkog reprezentativca i igrača Arsenala Seada Kolašinca suludim jezikom.

Bh. internacionalac bio je jedan od boljih igrača na terenu, kada je Arsenal napustio Stamford Bridge s osvojenim bodom, Crooks je bio impresioniran igrama Kolašinca, koji ipak nije uspio postići ili asistirati pogodak.

Kolašinac nije klonuo duhom niti odustao od meča kada je na njega krvnički startovao defanzivac Chelseaja David Luiz, koji je zbog toga zaradio i crveni karton. Bh. reprezentativac je nastavio igrati i završio meč, a Crooks ga je usporedio sa, vjerovali ili ne, toaletom izgrađenim od cigle iz vremena prije Drugog svjetskog rata, kakve danas više nije moguće vidjeti u Londonu.

Sead Kolašinac je izgrađen kao oni javni toaleti u Sjevernom Londonu, koji su mogli izdržati čak i bombardovanje Nijemaca. Čak i najsnažniji pogibeljni start Davida Luiza nije mu mogao ništa. Čovjek je bio toliko snažan i odlučan da je završio meč”, izjavio je Crooks.


Prema njegovim riječima, način na koji je Luiz naletio na loptu s ciljem da pokupi Kolašinca, bez sumnje je izgledalo kako Luiz nema pojma šta radi na terenu.


Kako sam mogao vidjeti, on je želio udariti Kolašinca. U vremenu kada sam ja igrao, oba čovjeka bi dobili ovaciju publike za ovako oštar start”, prisjetio je Crooks.

Impresivni reprezentativac Bosne i Hercegovine završio je meč i zaradio moralnu pobjedu, ocijenio je komentator BBC-ja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije