Nema više tajni: Mourinho napokon otkrio gdje će nastaviti karijeru

Radiosarajevo.ba
Nema više tajni: Mourinho napokon otkrio gdje će nastaviti karijeru
Foto: EPA / Jose Mourinho

Italija je moje prirodno stanište, riječi su kojim je Jose Mourinho vjerovatno najavio povratak u Serie A.

Portugalac je bez posla od kraja godine kada je dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda i od tada traju nagađanja gdje će nastaviti trenersku karijeru.

“Moj idući posao neće biti u Premier ligi”, dao je do znanja.

"Ja garantiram trofeje. Moj posljednji trofej bio je u Europskoj ligi prije samo dvije godine. Posljednje finale igrao sam prije osam mjeseci, ali to je sada prošlost. Pripremam se za budućnost", rekao je pa je započeo priču o Interu, klubu na koju bi se svi kladili da će završiti na ljeto.

"Tamo sam pronašao nevjerovatnu porodicu koja me svakodnevno činila sretnim. Moja veza s navijačima bila je plod rezultata. Osvojili smo puno toga i stvorili empatiju koja je još uvijek prisutna. U Londonu još uvijek naletim na Interove fanove koji me dođu zagrliti", kazao je.

"Italija je moje prirodno stanište. U Engleskoj se osjećam drugačije. Neprirodno. Način na koji ljudi u Italiji doživljavaju nogomet je nevjerovatan. Inter je kao obitelj. Kad sam bio tamo imali smo posebnu skupinu ljudi. Iznjedrili su najbolje od mene. Mnogima sam pomogao da dođu do vrha", završio je prenosi Football Italia.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije