Talentirani napadač / Nedim Hadžić potpisao dvogodišnji ugovor s FK Sarajevo

18. 06. 2017. u 17:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares:26

Napadač juniora Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo Nedim Hadžić danas je potpisao novi, dvogodišnji ugovor s Fudbalskim klubom Sarajevo.

Hadžić, koji je rođen 1999. godine, jedan je od najvećih talenata bosanskohercegovačkog fudbala, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Ovaj mladi napadač u protekle dvije sezone igrajući za kadete i juniore Bordo kluba postigao je gotovo 100 ligaških golova, a odigrao je značajnu ulogu na prvom, historijskom plasmanu BiH na završnici Evropskog prvenstva za omladinske kategorije. Mnogi regionalni, ali i evropski mediji uvrstili su Nedima Hadžića na popis najboljih i najtalentovanijih igrača rođenih 1999. godišta, a potpisivanjem novog ugovora imat će priliku da svoj talent pokaže koševskoj publici.

"Sretan sam zbog produženja ugovora. Drago mi je što klub ima plan i viziju za razvoj mladih igrača iz Akademije i nadam se da ću dobiti priliku za nastupe u prvom timu. Za mene je ovo velika motivacija za rad i radujem se svakom nadolazećem treningu s prvim timom", rekao je Hadžić.

Dodao je da je započeo pripreme za ovu sezonu s prvim timom.

"Igrači su me odlično prihvatili još od prvog treninga. Atmosfera u ekipi je odlična i vjerujem da će Sarajevo odlično započeti sezonu, u domaćem i u međunarodnom takmičenju", kazao je Hadžić.

Svoj debi u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo Hadžić je upisao na posljednjoj ligaškoj utakmici ove sezone protiv Krupe.

NEMA KOMENTARA