Ne stišava se bura: FK Velež podnio žalbu, Mostarci očekuju novu utakmicu

A. S.
Ne stišava se bura: FK Velež podnio žalbu, Mostarci očekuju novu utakmicu
Arhiv / Iz FK Velež se žale na odluku FK Olimpik

Nogometna Bosna i Hercegovina i Mostar su i nakon 48 sati od odigravanje utakmice Prve lige Federacije BIH protiv Goražda (0:1) i jedne od najvećih sudijskih lakrdija na nogama.

Sudijska lakrdija: Iz FK Velež objavili 19 pogrešaka arbitara na utakmici u Goraždu

Komentar Barbareza na Twitteru o utakmici u Goraždu sve govori

Trener Veleža Rahimić sa suzama u očima: Uništili su nas, ne znam šta ću dalje...

Telefon u prostorijama Fudbalskog kluba Velež ne prestaje da zvoni, nakon što su Mostarci bukvalno pokradeni u Goraždu, u režiji sudija Kenana Bajraktarevića iz Orašja i njegovih pomoćnika Marija Grgića i Filipa Jarića.

Podsjetimo, FK Goražde je u subotu sa 1:0 nadigralo lidera na tabeli Prve lige FBiH, a Bosnom i Hercegovinom i regionom je brzo proširio video sa susreta i 19 spornih trenutaka na tom susretu. 

Portal Radiosarajevo.ba danas je još jednom kontaktirao čelnike Fudbalskog kluba Velež. Mostarci su i dalje ogorčeni. Svoi su jedinstveni da su pokradeni u Goraždu i da se nadaju da će Komisija za sudije i suđenje sutra (srijeda, 12 sati) na hitnoj sjednici pregledati sporni snimak i donijeti odluku da se susret ponovi. 

„48 sati poslije utakmice rok je za podnošenje žalbe. Mi smo to već uradili i nadamo se da će Komisija za suđenje sutra pregledati sve sporne situacije. Odmah da kažemo, jedno je snimak koji kruži na internetu, a drugo je šta se sve dešavalo u stvarnosti na terenu u Goraždu. Prisutna je nemogućnost snimanja susreta iz svih uglova. Iskreno, da smo gledali susret iz više uglova, našli bismo 30 spornih situacija, a ne samo 19 koji se pojavljuju u snimku", kažu iz FK Velež za naš portal.

Mostarci su za Radiosarajevo.ba objasnili i zbog čega su donijeli odluku da se žale. To su obrazložili riječima: 

"Žalbu smo uradili zbog toga što su sudijske odluke direktno utjecale na rezultat. Kod gola koji je postigao domaći tim,  imate dvije sporne situacije prije nego se mreža zatresla. Naš gol je poništen iz ofsajda i zbog toga tražimo od Komisije za sudije i Fudbalskog saveza FBiH da dobro razmotre situacije koje su se dogodile na susretu, jer su one direktno utjecale na rezultate.

Na pitanje šta očekuju od Komisija za sudije i suđenje, čelnici FK Veleža su kategorični.

"Očekujemo da se donose odluka da se igra nova utakmica",  poručili su za Radiosarajevo.ba iz FK Velež

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije