Navijači Juventusa traže skidanje Conteove zvijezde sa stadiona

AA
Navijači Juventusa traže skidanje Conteove zvijezde sa stadiona
Foto: EPA / Antonio Conte

Navijači Juventusa pokrenuli su peticiju, koju je već potpisalo 15.000 ljudi, da se zvijezda na stadionu bivšeg trenera Antonija Contea povuče i preda Claudiju Marchisiju, koji je nedavno objavio da je završio igračku karijeru.

Zanimljiv je trenutak u kojem su se tifozi Stare dame odlučili za ovakav potez. Naime, u nedjelju je na programu veliki derbi Conteovog sadašnjeg kluba Intera, koji je lider na tabeli Serije A, i Juventusa.

Conte je u svojim najuspješnijim danima predstavljao Juventus prvo kao igrač, a zatim i trener, ali navijači koji su potpisali peticiju njegovu odluku da se pridruži velikom rivalu Interu smatraju “izdajom“.

Žele da se Conteova zvijezda na “Šetalištu slavnih“ na torinskom stadionu ukloni i preda Marchisiju.

Oko Juventusovog stadiona ima ukupno 50 zvijezda, na kojima su imena onih koji su doprinijeli bogatoj klupskoj istoriji. Conte je kao igrač osvojio pet naslova šampiona Italije, a kao trener tri. Uz to je osvojio i niz drugih vrijednih trofeja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije