Navijači Čelika očekuju odgovore na ključna pitanja: Šta će kazati Turčin Olgun?

Radiosarajevo.ba
Navijači Čelika očekuju odgovore na ključna pitanja: Šta će kazati Turčin Olgun?
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bakljada Robijaša

Nakon skandala i otkazivanja nedjeljne utakmice Premijer lige BiH Željezničar – Čelik zbog neizmirenih obaveza zeničkog kluba, danas se očekuje obraćanje turskog investitora Aydina Olguna.

Većinski investitor u 14 sati izaći će pred javnost na press-konferenciji te, kako se mnogi nadaju, odgovoriti na nekoliko ključnih pitanja.

FK Čelik počeo isplatu duga, u subotu nogometaši na terenu

Čelnici Fudbalskog kluba Čelik upravo su sastanku s igračima, trenerom i čelnicima klubova kojima su dužni skoro 100.000 KM, tako da polako završavaju obaveze. Isplata je počela i završit će se do kraja dana, saznaje Radiosarajevo.ba. Informaciju je za naš portal potvrdio i Ismar Huskić, generalni sekretar Fudbalskog kluba Čelik, koji je dodao da upravo sjedi sa osobama kojima je zenički klub dužan novac.

Dolazak pred klupske prostorije najavili su i najvatreniji navijači zeničke ekipe, popularni Robijaši, koji su također poručili kako očekuju da se konačno otklone neki upitnici u vezi namjera i planova turskog biznismena, piše SCSport.

Zenička javnost želi da čuje od Olguna koji je njegov konačni cilj po pitanju ulaganja u Čelik, a zatim i da sazna koje se rješenje nudi za izlazak iz aktuelne krize.

Također, Olgun bi trebao saopštiti da li su izmireni aktuelni dugovi kluba, zbog kojih Čeliku prijeti izbacivanje iz Premijer lige BiH, kao i ko je sve podigao nove tužbe protiv kluba u zadnje vrijeme zbog neizmirenih potraživanja.

Da li će Zeničani dobiti odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja, saznat ćemo danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije