Santiago Bernabeu će biti renoviran, a mogao bi dobiti dodatak imenu

Anadolija
Santiago Bernabeu će biti renoviran, a mogao bi dobiti dodatak imenu
FOTO: EPA / Stadion Santiago Bernabeu
Klub Real Madrid i Uprava grada Madrida postigli su sporazum o obnovi stadiona Santiago Bernabeu, a radovi bi trebali početi krajem naredne godine, javlja Anadolija

Sud u Madridu je u februaru prošle godine obustavio započeti projekat obnove i proširenje stadiona “Bernabeu“ zbog prekršenih urbanističkih i okolišnih mjera, a novim sporazumom Reala i grada taj projekat će biti ponovo aktiviran.

Predsjednik Real Madrida Florentino Peres izjavio je da je projekat o obnovi stadiona vrijedan 400 miliona eura, a da će ga finansirati kompanija IPIC koja je jedan od klupskih sponzora.

Riječ je o stadionu koji je izgrađen 1947. godine i uvršten u elitne stadione UEFA-e, a Peres je danas kazao da ni nakon obnove stadion neće mijenjati naziv “Santiago Bernabeu“. Dodao je da je otvoreno pitanje da se nazivu doda i sponzorsko ime.

Peres je također kazao da stadion “Bernabeu“ godišnje posjeti četiri miliona ljudi i da će njegovom obnovom biti unaprijeđen imidž grada Madrida.

Novim sporazumom klub i grad su odustali od ranijih nakana proširenja kapaciteta stadiona, tako da će “Bernabeu“ i nakon obnove primati 81.044 gledaoca.

Obnovom će iz kompleksa stadiona biti izmještena zgrada Uprave kluba, koja će biti preseljena u kompleks u kvartu Valdebebas. Još uvijek nije precizirano da li će u kompleksu stadiona biti adaptiran luksuzni hotel.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije