Napredak ženskog fudbalskog tima Nova Žena

Radiosarajevo.ba
Napredak ženskog fudbalskog tima Nova Žena
Foto: Nova Žena Vogošća / Napredak ženskog fudbalskog tima Nova Žena

Početkom oktobra prošle godine ženski fudbalski tim Nova Žena iz Vogošće otpočeo je s redovnim treninzima dvaput sedmično, a već od januara svakog vikenda igraju utakmice protiv  jačeg spola u okviru  malonogometnom turniru Zimska liga za dječake, u organizaciji Fudbalskog kluba Unis i KSC Vogošća, koji će trajati do kraja februara, a u kojem po prvi put učestvuje i jedan ženski fudbalski tim.

Neobični tim Nova Žena čini 17 djevojčica i djevojaka od 12 do 18 godina sa područja opštine Vogošća, ali i dvije djevojčice iz Breze, jedna iz Ilijaša i jedna iz Bojnika.

Osim redovnih treninga i učešća na malonogometnim turnirima, ove djevojke na proljeće očekuju i četiri prijateljske utakmice na velikom travnatom terenu protiv ligaških muških i ženskih klubova.

U saradnji s Opštinom Vogošća, podrška ovom timu pružena je kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ((ReLOaD) kojeg finansira Evropska unija (EU) a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

„Veoma dobro i s velikim simpatijama smo prihvaćene u  našoj lokalnoj zajednici, i imamo odličnu saradnju sa lokalnim vlastima i muškim fudbalskim klubovima na području Vogošće“, rekla je Daliborka Nikolić, voditeljica tima i predsjednica Udruženja Nova Žena i pozvala sve ljubitelje sporta da pruže podršku timu čije aktivnosti se mogu pratiti na društvenim mrežama Facebook, Instagram i YouTube.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije