Napad u Splitu: Navijač Hajduka nogom u glavu udario Futacsa

AA
Napad u Splitu: Navijač Hajduka nogom u glavu udario Futacsa
Foto: EPA / Marko Futacs
Jedan od navijača Hajduka danas je u centru Splita nogom u glavu udario fudbalera splitskog kluba, mađarskog internacionalca Marka Futacsa.

Dan nakon poraza u najvećem hrvatskom derbiju od Dinama (1:2) na svom stadionu "Poljud" petorica igrača Hajduka šetala su Splitom, gdje su ih kod Bokserskog kluba "Torcida" napale, za sada policiji nepoznate osobe, navijači "Bilih".

Prema tvrdnjama očevidaca, nekoliko osoba u bokserskim šorcevima izašlo je na ulicu i presrelo Marka Futacsa, Hamzu Barryja, Savvasa Gentsoglua, Hysena Memolla i Ahmeda Saida, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako su isticali "radi loše igre protiv Dinama", počeli su prijetiti Saidu. Ostali fudbaleri Hajduka na mjestu nemilog događaja pokušali su zaštiti saigrača i umiriti situaciju, te je u tom trenutku jedan od "navijača" nogom u glavu udario Futacsa.

U splitskoj policiji istakli su kako još nisu dobili nikakvu prijavu o napadu na igrače Hajduka.

Inače, pristalice "Torcide", navijačke grupe splitskog kluba, predsjednika Hajduka Ivana Kosa optužili su "za saradnju sa sudijama", nakon čega je pod velikim pritiskom podnio ostavku.

Brojni igrači potom su sinoć putem društvenih mreža stali u odbranu Kosa, a jedna od njih bio je i napadnuti Mađar Futacs.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije