Nakon meča s Njemačkom: Švedski reprezentativac dobija prijetnje smrću

Radiosarajevo.ba
Nakon meča s Njemačkom: Švedski reprezentativac dobija prijetnje smrću
Instagram / Jimmy Durmaz
Švedski reprezentativac Jimmy Durmaz nakon utakmice protiv reprezentacije Njemačke na društvenim mrežama počeo je dobijati prijetnje smrću, a nerijetki su i rasistički komentari na njegov račun.

Na Svjetskom prvenstvu u fudbalu koje se održava u Rusiji u grupi ”F” snage su sinoć odmjerile reprezentacije Švedske i Njemačke, a "Elfu" je pobjedu donio Toni Kroos u sudijskoj nadoknadi vremena (2:1).

Jimmy Durmaz (34) napravio je faul zbog kojeg je dosuđen slobodni udarac. Nakon utakmice Durmaz je skoro linčovan na društvenim mrežama.

List Aftonbladet javlja kako je na fotografiju koju je Durmaz podijelio na Instagramu napisano skoro 3.000 komentara koji su sadržavali rasističke stavove i prijetnje smrću.

Najoštriju reakciju na novonastalu situaciju dali su Durmazovi saigrači.

”Komentari protiv Durmaza su besmisleni. Dok je bio na terenu, davao je sve od sebe. Uzrokovao je nesretni slobodni udarac, i taj je udarac završio golom”, pojasnio je švedski napadač John Guidetti.

Jimmy Durmaz je zahvalio saigračima koji su mu pružili podršku i dodao kako se ne osvrće na komentare.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije