Nakon skandala na Pecari: Oglasio se Nogometni savez BiH

Radiosarajevo.ba
Nakon skandala na Pecari: Oglasio se Nogometni savez BiH
Printscreen / Skandalozni transparent na Pecari

Povodom dešavanja na utakmici 18. kola BH Telecom Premijer lige između NK Široki Brijeg i FK Zvijezda 09, oglasio se i Nogometni savez BiH (NS/FS BIH).

Podsjetimo, tokom nedjeljne utakmice na stadionu Pecara, navijači domaćeg kluba istakli su sliku osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, zbog čega je meč bio prekinut.

FK Zvijezda 09 napustio teren Pecare zbog fotografije zločinca Praljka

"Administracija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prikuplja relevantne informacije službenih lica sa ove utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi zvanični dokumenti sa jučerašnje utakmice, nadležni organi NS/FS BiH će poduzeti dalje korake u skladu sa relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu sa propisima, NS/FS BiH pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi NS/FS BiH će donijeti adekvatne odluke.

Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama nogometnih/fudbalskih stadiona. NS/FS BiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitet boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti sa nadležnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine", kaže se u saopćenju bh. kuće fudbala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije