Nakon 117 godina: Real Madrid se odlučio na veliki korak

Radiosarajevo.ba
Nakon 117 godina: Real Madrid se odlučio na veliki korak
FOTO: EPA / Stadion Santiago Bernabeu

Nakon 117 godina duge historije Real Madrid bi od iduće sedmice trebao imati i žensku ekipu čime će se priključiti velikim evropskim klubovima koji su to već odavno učinili.

Kraljevi su jedini veliki klub u Španiji bez ženskog tima, a iduće sedmice će uprava održati sastanak na kojem se očekuje usvajanje odluke te kupovina lokalnog kluba Club Deportivo Tacón za oko 400.000 eura. Tacón, iz madridske četvrti Hortaleza, upravo je izborio ulazak u prvu ligu.

Taj je klub osnovan 2014. godine a njegovo ime je akronim za riječi „Trabajo, Atrevimiento, Conocimiento, Organización i Notoriedad (Rad, Smjelost, Znanje, Organizacija i Očitost). U uredima Real Madrida razmišljaju o imenu kluba nakon što ga preuzmu.

Njegove igračice trenirat će u sportskom centru Real Madrida, u četvrti Valdebebas na sjeveru grada. Tu vježba muška ekipa, te svi uzrasti iz podmlatka kao i muška košarkaška ekipa koja je u petak odbranila naslov prvaka Španije.

Trener će biti David Aznar koji je uveo Tacón u prvu ligu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije