Najtrofejniji klub Europe želi najboljeg strijelca Premijer lige BiH

Radiosarajevo.ba
Najtrofejniji klub Europe želi najboljeg strijelca Premijer lige BiH

Najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon tri odigrana kola je napadač Krupe na Vrbasu - Elvir Koljić.

Koljić već nekoliko sezona igra u fantastičnoj formi, a nakon povratka s posudbe iz Lech Poznana, nastavio je tamo gdje je stao.

U prošlom kolu protiv Radnika iz Bijeljine postigao je dva gola, a posebno je lijep bio prvi pogodak u susretu sa Sembercima. Koljić koji je bez ikakve sumnje jedan od najboljih fudbalera Premijer lige Bosne i Hercegovine opet je na meti europskih klubova.

"Od prije nekoliko dana na stolu imamo ponude Panathinaikosa, francuskog drugoligaša Red Stara, Vassland Beverena, a od juče i Glasgow Rangersa, ali nikuda ne žurimo. Čekamo pravu cijenu, mada su i ove ponude mnogo veće od one koju smo prošle godine imali od Lecha. Sa ova dva posljednja gola protiv Radnika cijena je sigurno skočila, a mi ćemo biti strpljivi i siguran sam da ćemo uskoro dočekati pravi trenutak", rekao je za Glas Srpske Draško Ilić, predsjednik kluba iz Krupe na Vrbasu.

Glasgow Rangers koji je zainteresovan za Koljića ne briljira u posljednje vrijeme. Ekipa koju od ove sezone vodi Steven Gerrard nije bila prvak od 2011. godine, a nakon bankrota ekipa iz Glasgowa morala je od sezone 2012/2013. igrati u Četvrtoj ligi. Ekspresno su se vratili u škotski Premiership, a iako trofej nisu osvojili više od pet godina, Rangers je najtrofejniji klub Europe. Prvaci Škotske bili su 54 puta, Kup su osvajali 33 puta, a Liga kup 27 puta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije