Mažić završava karijeru: Zašto je Srbijanac u Rusiji navijao protiv Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Mažić završava karijeru: Zašto je Srbijanac u Rusiji navijao protiv Hrvatske
Foto: EPA / Milorad Mažić
Srbijanski sudija Milorad Mažić najbolji je fudbalski sudija s ovih prostora, a najavio je kako će kopačke i pištaljku okačiti o klin nakon Europskog prvenstva 2020. godine.

Najbolji srbijanski sudija u razgovoru za B92 istaknuo je kako žali što nije sudio finale Svjestkog prvenstva 2018. godine u Rusiji, a da je "krivac" za to reprezentacija Hrvatske koja je izborila finale Mundijala.

"Svi me to pitaju. Naravno da je to bio glavni razlog. Odradili smo odličnu utakmicu u četvrtfinalu i znao sam da sam na korak do finala. Međutim, postoje stvari na koje ne možemo utjecati. Uživo smo gledali polufinale između Hrvatske i Engleske i svatko od nas je imao neku svoju računicu", rekao je Mažić i dodao:

"Nakon prvog poluvremena Engleska je vodila i stvari su išle u našu korist, no kasnije se sve okrenulo i odmah mi je bilo jasno da ništa od finala. Nije mi to morao nitko reći, znao sam i sam", istaknuo je Mažić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije