Na utakmici Čelik - Olimpic umalo tragedija: Srušio se dio klupe

Radiosarajevo.ba
Na utakmici Čelik - Olimpic umalo tragedija: Srušio se dio klupe
Trenutno se održava utakmica između Čelika i Olimpica koja bi mogla nagovijestiti da će jedan od ovih timova napustiti fudbalsko društvo najboljih.

Susret, koji je počeo u 13 sati na stadionu Bilino polje, zanimljiv je i zbog brojnih drugih detalja kojima obiluje bh. fudbalska svakodnevnica. Na klupama oba kluba pojavila su se dva nova trenera Nedim Jusufbegović na klupi Čelika i Asim Saračević na klupi sarajevskog Olimpica.

Zanimljivo je da su oba trenera ranije već radila u protivničkim klubovima, jer je Jusufbegović bio trener Olimpica, a Saračević u Čeliku. Oba trenera su u nove klubove dovedeni kao spasitelji i trebali bi da pobjedama osiguraju opstanak u Premijer ligi.

Trenutni rezultat je 2:0, no jedan umalo tragični "detalj" će sigurno obilježiti utakmicu. Naime, u 31. minuti usljed naleta vjetra srušio se dio pomoćne klupe za rezervne igrače Olimpica.

Pogledajte video.

 

Ujedno u 25. minuti došlo je poništenja autogola igrača Olimpica Dejana Bandovićazbog faula.

No, u 50. minuti došlo je do prvog gola i Brković je poveo za Čelik 1:0. Potom je Jasmin Srio ponovo obradovao navijače Čelika i u 64. minuti postigao drugi gol. Treći put je zabio Almir Pliska u 82. minuti.

Pogledajte video.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije