Na radost navijača Barce: Puyolu ponuđeno mjesto sportskog direktora

Anadolija
Na radost navijača Barce: Puyolu ponuđeno mjesto sportskog direktora
EPA / Carles Puyol i Lionel Messi

Uprava Barcelone je Carlesu Puyolu (41), legendi kluba, ponudila mjesto sportskog direktora.

Puyol je prošao sve Barcine selekcije, a za prvu ekipu igrao je punih 15 godina, od 1999. do 2014. godine. Veći dio karijere bio je i kapiten Barcelone te je predvodio ekipu do brojnih naslova u Primeri i Ligi prvaka.

Cijelu karijeru je proveo u Barci, osvojivši s katalonskim velikanom sve što se moglo osvojiti. Zbog statusa u klubu i ugleda koji ima među navijačima, čelnici Barce su Puyolu ponudili mjesto sportskog direktora.

Kako piše Mundo Deportivo, vodeći ljudi kluba smatraju da Carles ima sve preduvjete da bude odličan vođa Barcine sportske politike. Puyol još nije odgovorio na ponudu za ovaj posao, ali se očekuje da će pristati i pridružiti se Barcinom kolektivu.

Karijeru je počeo 1996. godine u Barceloni C, a kasnije je zaigrao i za prvi tim. U dresu Barce je upisao 481 nastup i postigao 18 golova. Za reprezentaciju Španije je nastupao 100 puta i postigao tri gola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije