Na pomolu nova afera u bh. fudbalu: Iz Viteza tvrde da još nisu dobili novac od Čelika

Radiosarajevo.ba
Na pomolu nova afera u bh. fudbalu: Iz Viteza tvrde da još nisu dobili novac od Čelika
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Detalj sa utakmice NK Čelik - FK Sarajevo

Ako ste slučajno pomislili da je stavljena tačka na skandal u vezi Čelikovog neisplaćivanja dugova – grdno ste se prevarili.

Podsjećamo, zenički klub se nalazio pred izbacivanjem iz Premijer lige BiH zbog neizmirenih dugova, prije svega, Tariku Adiloviću (25.000 KM) i NK Vitez (30.000 KM). Iz istog razloga je prethodno otkazana utakmica Željezničar – Čelik i registrovana službenim rezultatom od 3:0 u korist sarajevskih Plavih, piše Scsport.

No, jučer je pred novinare izašao predsjednik i većinski investitor zeničkog kluba Aydijn Olgun i izjavio kako su sve obaveze izmirene te da više nema razloga za brigu. Čak je i Nogometni savez BiH potvrdio da su sporni Čelikovi dugovi riješeni i da su stigle uplatnice kao dokaz te tvrdnje.

Međutim, Nogometni klub Vitez, koji potražuje 30.000 KM od Zeničana na osnovu obeštećenja za fudbalera Vedrana Vrhovca, zapravo nikad nije dobio taj novac!

Vjerovatno je istina da je neka uplatnica iz NK Čelik zaista stigla na adresu NSBiH, ali mi do tih para nismo došli. Novac je odnesen, zamislite, u Bijeljinu, i to kod advokata Dražena Nikolića. On jeste nas zastupao u ovom slučaju pred Disciplinskom komisijom NSBiH, ali nema logike da se sredstva nose njemu. Mi ga cijelo vrijeme zovemo, on je nedostupan. Kako stvari stoje, nema ni namjeru da se javi, ali ne bih ništa prejudicirao”, ističe Dragan Baškarad, predsjednik NK Vitez, piše Scsport.

Naglašava kako, naravno, neće odustati od novca koji pripada njegovom klubu.

Ukoliko se ništa ne promijeni, obratit ćemo se ponovo Nogometnom savezu BiH i svim odgovarajućim institucijama. Znamo da to može ponovo dovesti do novih komplikacija u slučaju Čelika, ali to zaista nije naš problem. Oni se, uostalom, do prošle nedjelje nisu ni udostojili da nas uopšte kontaktiraju po pitanju izmirenja duga, a sada su još odnijeli novac u Bijeljinu, umjesto nama. Mi sada imamo dodatni problem, jer imamo svojih dugova, a svi su jučer pročitali u medijima da smo dobili 30.000 KM te vrše pritisak da im uplatimo sredstva”, ističe Baškarad.

Prvi čovjek NK Vitez nije želio ulaziti u razloge zbog kojih Dražen Nikolić dosad nije dostavio novac klubu. Inače, riječ je advokatu bliskom određenim strukturama u NSBiH, ali i bivšem zastupniku Slavka Petrovića u predmetu protiv FK Željezničara, zbog kojeg su na koncu Plavi, podsjećamo, ostali bez licence za nastupe u evropskim takmičenjima ove sezone.

Što se Čelika tiče, osim novog problema koji bi mogao nastati na relaciji s NK Vitez, zenički klub u predstojećim mjesecima očekuju još mnoga potraživanja od strane ljudi koji su tužili kolektiv s Bilinog polja. Navodno bi, sveukupno, moglo biti riječi o dugu od 300.000 maraka…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije