Na krilima magičnog Edina Džeke: Roma rutinski savladala Empoli

Radiosarajevo.ba
Na krilima magičnog Edina Džeke: Roma rutinski savladala Empoli
Roma za koju nastupa bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko veoma je uspješno završila svoj nastup u 30. kolu italijanske Serie A, rutinski savladavši Empoli rezultatom 2:0.

Na stadionu Olimpico u Rimu domaći su sjajno otvorili utakmicu, te su pokazali zašto su najavljivani kao favoriti u utakmici protv Empolija.

Već nakon nekoliko minuta sjajnim napadima igrači rimske Vučice ugrozili su gol gostiju, a sav taj početni napor urodio je plodom u 12. minuti kada je Edin Džeko savladao Skorupskog na golu Empolija.

Nadmoć Rome potrajala je do kraja prvog dijela utakmice, a gosti su nekoliko puta ozbiljno zaprijetili, no nije bilo promjene rezultata te se na pauzu otišlo pri rezultatu 1:0.

Drugi dio utakmice ponovo je otvoren u znaku domaće ekipe, te je Roma još jednom krenula u pobjednički pohod kako bi stigla do novog gola. Samo jedanaest minuta bilo im je potrebno kako bi i uspjeli u svom naumu, a i ovog puta realizator akcije bio je Edin Džeko, koji je postigao svoj drugi gol na utakmici.

Do kraja utakmice Roma je odlučila da malo "stane na loptu", te da smiri ritam utakmice, a i u tom slučaju Empoli je bio jednostavno nemoćan. Također i Spalletti je odlučio odmoriti neke igrače za naredne mečeve, uvidjevši da će Roma stići do rutinske pobjede, te se i Edin Džeko preselio na klupu u 73. minuti, kada ga je zamijenio Totti.

Ovom pobjedom Roma je uspjela stići na samo pet bodova daleko od prvoplasiranog Juventusa, uz nadu da će stići do velikog preokreta u ovoj sezoni, a naravno navijači iz Rima iskazali su veliku zahvalnost Edinu Džeki za veliku radost koju im je priuštio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije