Na konferenciji za novinare Klinsmann pokazao koliko cijeni Ibiševića

J. M.
Na konferenciji za novinare Klinsmann pokazao koliko cijeni Ibiševića

Iako je tokom ove polusezone uglavnom sjedi na klupi Vedad Ibišević je i dalje kapiten Herthe. Na konferenciji za novinare u petak, 35-godišnjem bh. fudbaleru neobičnu čast ukazao je novi trener berlinskog kluba Jürgen Klinsmann.

"Kapiten treba sjesti u sredini", rekao je legendarni njemački fudbaler i trener i napravio mjesto za Vedatora. Novinare je interesiralo Ibiševićevo mišljenje o njegovoj ulozi u timu.

"Naravno da uvijek želim igrati. Ali, u situaciji, spreman sam i pomoći i na klupi. To je nešto što morate očekivati od starijeg igrača. Spreman sam podržati tim, bez obzira koju ulogu trener ima za mene", rekao je Vedo i pokazao kakav je profesionalac.

Vedo, majstore: Najbolji bh. strijelac u historiji Bundeslige na listi velikana

Ove sezone kapiten Herthe samo jednom je odigrao svih 90 minuta - krajem augusta u domaćem porazu (0:3) protiv Wolfsburga. Ukupno je ove sezone postigao tri gola u Bundesligi - dva puta je pogodio protiv Kolna (4:0) i jednom protiv Fortune Düsseldorf (3:1).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije