Musemić: Jamak najveća opasnost, želimo se pobjedom oprostiti od navijača

Radiosarajevo.ba
Musemić: Jamak najveća opasnost, želimo se pobjedom oprostiti od navijača
Foto: Dženan Kriještorac / Press konferencija FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo sutra (subota op. a.) će na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati Nogometni klub Čelik u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Lider prvenstva tako će se u susretu sa starim rivalom oprostiti od publike na Koševu, a uoči ovog duela u Titovoj 38b održana je konferencija za štampu na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratio šef stručnog štaba Bordo tima Husref Musemić.

"Posljednja utakmica u ovoj polusezoni i želimo se oprostiti pobjedom od navijača. Sigurno da smo kvalitetniji i u boljem položaju, ali respektujemo Čelik, imaju tri-četiri kvalitetna igrača koji su zaista kvalitetni. Mislim ipak da ne bi smjeli imati problema i nadamo se da ćemo se od navijača oprostiti pobjedom. Nedostajat će nam Šofranac, Stanojević, Hebibović i Hodžić", rekao je Musemić i dodao:

"Svaka je važna na svoj način. Igramo kući, favoriti smo i želimo uspješno završiti sezonu. Bez obzira ko je kvalitetniji fudbal je čudna igra i vidite i sami da uvijek ima iznenađenja. Ne samo kod nas, nego i u cijeloj Europi. Ja sam gledao utakmicu Zrinjski - Čelik u Mostaru gdje je Čelik imao 5-6 odličnih šansi, a nije postigo niti jedan pogodak. Sjajnu utakmicu tada je odigrao Nermin Jamak. Nisam odavno vidio da je neko tako dobro odigrao utakmicu. Bez obzira na njegove godine radi se o fantastičnom igraču koji uvijek može poslati fantastičan zadnji pas", rekao je Musemić.

Osim Musemića medijima se obratio i golman Bordo tima - Vladan Kovačević.

"Sigurno da nas očekuje teška utakmica protiv Čelika koji možda ove sezone nije imao ni sreće. Mi želimo ovu sezonu okončati pobjedom i otići mirni na odmor", istaknuo je Kovačević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije