Husref Musemić: Mislim da sam pronašao dobitni tim

Radiosarajevo.ba
Husref Musemić: Mislim da sam pronašao dobitni tim
Foto: Dženan Kriještorac / Press konferencija FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo će sutra (subota) na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 19 sati i 30 minuta dočekati Fudbalski klub Tuzla City.

Prisutnim predstavnicima medija na press konferenciji obratili su se šef stručnog štaba Husref Musemić i veznjak Miloš Stanojević. 

"Osvrnuo bih se na psoljednjih pet utakmica gdje smo igrali dobro, ali bodovni saldo nije srazmjeran igri. Tuzla City je ekipa koja kvaltietnije igra vani, puno problema su napravili i Zrinjskom i Širokom. Što se tiče igračkog kadra nemamo povrijeđenih. Mislim da smo pauzu iskoristili da se osvježimo i nešto uradimo, mislim da smo kvaltietno radili. Ulazimo sa željom da pobijedimo i do toga možemo doći samo ako smo dovoljno motivisani i skoncentrisani. Nadam se da ćemo smoći snage i da ćemo jednostavno imati bolju realizaciju nego što smo imali u posljednjim susretima", rekao je Musemić.

"Znam da su svi motivisani kada dođu na Koševo. Imate dvije ekipe koje hoće da igraju, bit će sportski uslovi za sve sudionike. Ne znam koliko će bivši igrači biti motivisani, a sigurno da žele da pomognu svom timu. Ja sam rekao igračima i svaki dan im priča. Imam ih 25 na raspolaganju i nije mi lako izabrati 18 igrača. Ova ekipa što je igrala u Zenici je odigrala kvalitetno, a mislim da neće biti izmjena. Mislim da sam pronašao dobitni tim. U situaciji smo da odavno nismo bili u boljem stanju što se tiče igrača", istaknuo je Musemić.

"Drugo poluvrijeme u Zenici je bilo kvalitetno i jako dobro. Zato nisam ni pravio izmjene da bi ih samo napravio. Nisam zadovoljan sa igračima koje uvedem sa klupe jer nisam zadovoljan njihovim voljnim momentom. Nije bitno koliko dobiju vremena, ja nisam bio zadovoljan sa njihovim voljnim momentom. Mi smo ekipa koja igra napadački i puno stvara šanse, najefikasnija smo ekipa i još smo u posljednja tri kola imali realizaciju 20 posto. Igramo za gol više i normalno da ćemo obratiti pažnju na njihove igrače i nećemo dozvoliti situacije da primimo gol ili nešto drugo. Gledali smo ih, skautirali, razgovaramo i svaka ekipa ima svoje mane, baš kao i mi", zaključio je Musemić.

Predstavnicima medija obratio se i Miloš Stanojević.

"Složio bih se sa šefom da je realizacija izostala. Znamo koliko nam svaki bod znači. Ono što je za nas, mi smo odradili i spremili utakmicu kao svaku prošlu. Znamo odakle prijeti najveća opasnost. Pozvao bih navijače da nas podrže na Koševu", rekao je Stanojević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije