Musemić žali za pobjedom, Adžem zadovoljan bodom

Radiosarajevo.ba
Musemić žali za pobjedom, Adžem zadovoljan bodom
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo - FK Željezničar
Fudbalski klub Sarajevo i Fudbalski klub Željezničar podijelili su bodove u 114. sarajevskom derbiju. Susret na stadionu Asim Ferhatović Hase završen je rezultatom 0:0.

Nakon utakmice šef stručnog štaba Bordo tima Husref Musemić istaknuo je kako njegova ekipa nije imala sreće na ovom susretu.

"Mislim da je ovo naša najbolja igra ovog proljeća i mislim da smo zaslužili pobjedu. Nismo imali sreće, kao i mnogo puta u proljetnom dijelu sezone. Igračim ne mogu ništa zamjeriti. Drago mi je što su ovi mladi momci pokazali da se na njih može računati. Možda da je ona stativa u prvom poluvemenu ušla u gol, možda bi i utakmica bila drugačija. Bekić se povrijedio i mi zaista ne znamo šta nam se sve može desiti ove sezone. Ne znamo šta će nas sutra zadesiti. Mene kada doktor nazove mislim šta će mi loše reći, ne znam kada mi je nešto dobro rekao. Međutim to je sastavni dio sporta. Mislim da smo na derbiju dostojno predstavili Fudbalski klub Sarajevo", rekao je Musemić nakon utakmice.

Šef struke gostiju istaknuo je kako s obzirom na dešavanja na terenu može biti zadovoljan bodom.

"S obzirom na dešavanja na terenu možemo biti zadovoljni. Željeli smo osvojiti tri boda, ali nismo bili najbolji. Imali smo mnogo problema. Jedan igrač nam je otpao na zagrijavanju, morali smo mijenjati. Neke prilike smo imali iz kontre i polukontre. Ne igramo ono što smo igrali, to je evidentno. Moramo se dizati i vidjet ćemo. Već u srijedu nas očekuje revan Kupa u Tuzli, imamo aktivan rezultat i nadamo se prolasku", rekao je Adžem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije