Musemić: Uz veliki respekt prema Mladosti, želimo pobjedu

Radiosarajevo.ba
Musemić: Uz veliki respekt prema Mladosti, želimo pobjedu
Fudbalski klub Sarajevo u subotu će dočekati ekipu Mladosti na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Povodom utakmice 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u svečanom salonu Svetozar Vujović održana je konferencija za medije na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio šef struke Bordo tima Husref Musemić, prenosi Sport1.

"Vidjet ćemo da li nam je pauza dobro došla ili ne. Mladost je čvrsta ekipa koja igra sa puno kontakta, bez efektivne igre. Igramo pred svojim navijačima, igramo kući i imamo kvalitet da pobijedimo. Uz veliki respekt mi želimo pobjedu. Nijedna utakmica nije laka. Što se tiče igračkog kadra, mi imamo problema, ali imamo dovoljan broj igrača da to pokrijem. Hebibović, Kuzmanović i Radovac neće konkurisati za ovaj meč. Pozivam navijače da nam pomogne i njihova podrška nam znači u svakom trenutku", rekao je šef stručnog štaba FK Sarajevo te nastavio:

"Mladost je promijenila filozofiju, igraju jako čvrsto, s puno kontakata, agresivno i nemaju efektivnu igru. Taj stil igre daje im rezultate, a mi ćemo postaviti naš stil igre i vidjet ćemo koliko će nam to dati rezultata. Znamo sve jače i slabije strane protivnika." 
Almir_Bekic_RSA.jpg - undefined

Almir Bekić

Nakon Husrefa Musemića medijima se obratio i defanzivac Bordo ekipe Almir Bekić.

"Očekuje nas teška utakmica. Ekipa je kvalitetna i dosta agresivna, ali mi gledamo sebe. Ako mi budemo pravi sutra na terenu, mislim da rezultat neće izostati. Ako ova tri boda upišemo možemo se uključiti u borbu za prva tri mjesta", kazao je defanzivac Sarajeva Almir Bekić te se osvrnuo na derbi sa Željezničarom: "Do derbija ima još sedam dana, želimo prvo završiti utakmicu protiv Mladosti."

Utakmica između Sarajeva i Mladosti na rasporedu je u subotu sa početkom u 16 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije