Musemić uoči utakmice protiv Mladosti: Crvena lampica je upaljena

Fena
Musemić uoči utakmice protiv Mladosti: Crvena lampica je upaljena
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Husref Musemić, dan nakon otkaza

Fudbaleri Sarajeva sutra na Koševu dočekuju ekipu Mladosti u okviru 28. kola Premijer lige BiH.

Lider na tabeli u ovom meču želi prekinuti niz loših rezultata na domaćem terenu i upisati važne bodove kojima bi održao prednost od četiri boda ispred dugoplasirane ekipe Zrinjskog.

Trener bordo tima Husref Musemić istakao je da je "crvena lampica" upaljena jer njegova ekipa definitivno ne igra u formi iz jesenjeg dijela prvenstva, kada je Sarajevo uvjerljivo osvojilo titulu jesenjeg prvaka, te stvorilo 11 bodova prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta.

"Moramo shvatiti da je crvena lampica upaljena, ali naš cilj i dalje ostaje isti, a to je prvo mjesto. Mnogo toga ovisi o nama, pritisak u ovom dijelu prvenstva ima svaka ekipa koja se bori za nešto, tako da mislim da priča o pritisku ne pije vode. Nadam se da ćemo imati kvalitet i snagu da ostanemo prvi", izjavio je Musemić na današnjoj konferenciji za medije.

Husref Musemić: Crvena lampica je upaljena - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: Husref Musemić: Crvena lampica je upaljena

Trener Sarajeva za sutrašnji meč neće moći računati na povrijeđene Pidru, Bekića i Ahmetovića, ali ističe da neće praviti mnogo izmjena u sastavu za sturašnji duel.

"Mladost ima kvalitet, doći će na Koševo rasterećeni jer nemaju šta izgubiti. Mi s druge strane nismo mogli znati da nećemo uspjeti postići gol kod kuće na tri utakmice, a najefikasnija smo ekipa prvenstva. Nemamo vremena da to analiziramo, moramo dati maksimum i prebroditi krizu. Nećemo mnogo mijenjati sastav za sutrašnji meč", objasnio je Musemić.

Prvotimac Sarajeva Nihad Mujakić smatra da je sutrašnji meč prekratnica za Sarajevo.

"Mi smo u rezultatskoj krizi i mislimo da je sutrašnji meč prekretnica. Atmosfera u timu je i dalje dobra, svjesni smo da moramo pobijediti Mladost da bismo izašli iz krize", zaključio je Mujakić.

Nihad Mujakić: Utakmica protiv Mladosti prekretnica - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: Nihad Mujakić: Utakmica protiv Mladosti prekretnica

Utakmica Sarajevo - Mladosti će biti odigrana sutra u 17 sati na stadionu 'Asim Ferhatović Hase'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije