Musemić uoči meča sa Zvijezdom 09: Poraz od Želje se ne može brzo zaboraviti

Radiosarajevo.ba
Musemić uoči meča sa Zvijezdom 09: Poraz od Želje se ne može brzo zaboraviti
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / S današnje konferencije za medije u FK Sarajevo

U svečanom salonu Fudbalskog kluba Sarajevo održana je konferencija za medije povodom utakmice osmog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj će Tim s Koševa u nedjelju (19.30 sati) na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekati Zvijezdu 09.

“Utakmica koju želimo dobiti. Favoriti smo. Zvijezda je promijenila trenera i sasvim sigurno da neće biti ista ekipa kao prije. Također, mi nećemo ući u meč s potcjenjivanjem. Rahmanović i Dupovac su počeli trenirati, tako da je bolja situacija s igračkim kadrom”, rekao je trener FK Sarajevo, Husref Musemić.

On kaže da su u proteklom dijelu Premijer lige BiH, rezultati bili očekivani. 

“Dosad je u prvenstvu sve očekivano. Jedino Široki možda malo nedostaje u vrhu od ovih jačih ekipa. Bodovni saldo Zvijezde ne otkriva pravo stanje te ekipe. Svaka utakmica je teška", dodao je Musemić.

S današnje konferencije za medije u FK Sarajevo - undefined

Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: S današnje konferencije za medije u FK Sarajevo

Sarajevo je imalo nekoliko nogometaša koji su nedavno igrali za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine protiv Belgije.

“Imali smo nekoliko igrača u mladoj reprezentaciji, ali svi igrači mi djeluju svjeziji. Taj poraz od Želje se ne može tako brzo zaboraviti, ali sutra imamo priliku popraviti dojam”, dodao je Musemić.

Prisutnim predstavnicima medija obratio se i prvotimac Sarajeva Andrej Đokanović.

“Očekujem kvalitetnu utakmicu, da opravdamo ulogu favorita i osvojimo tri boda. Osjećam se najbolje na poziciji zadnjeg veznog, ali mogu igrati i na svakoj drugoj. Zavisi kako to okolnosti zahtjevaju", kazao je Đokanović.

Musemić je govorio o bivšem igraču FK Zvijezda 09 Nemanji Vejnoviću, koji je proglašen krivim za krivično djelo dogovaranja ishoda utakmice u najmanje dva meča Premijer lige BiH u sezoni 2018/19.

“Pratio sam i ranije te slučajeve oko namještanja. Ne znam šta da kažem. Neko mora odgovarati, žalosno je što je sve to tako”, podvukao je Musemić.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije