Musemić: Trenere ne pitaju, a igrači idu igrati za reprezentaciju usred priprema

Radiosarajevo.ba
Musemić: Trenere ne pitaju, a igrači idu igrati za reprezentaciju usred priprema
Trenera FK Sarajevo Husref Musemić oštro je kritizirao Nogometni savez BiH, koji je dogovorio prijateljske utakmice u SAD-u izvan službenog UEFA-inog termina.

Zbog toga je novi selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki za utakmice s SAD-om i Meksikom krajem januara pozvao većinom igrače iz domaćeg prvenstva, te će premijerligaški klubovi desetak dana biti bez svojih igrača u važnom pripremnom dijelu za nastavak sezone, prenosi Goal.

"Drago mi je što je tako, ali uopće mi nije drago što se igraju ove utakmice. Termin je neprilagođen i igrači desetak dana neće biti s ekipom. Nas nitko nije pitao ili saopćio nam tu odluku. Termin utakmice, dug put, vremenske razlike, ali što mi tu možemo? Stiče se dojam da ovdje, tko je jači, donosi odluke. Nema demokratije, jer nas trenere nitko nije pitao za mišljenje", poručio je trener Sarajeva u emisiji Liga bez briga.

"Ne napadam nikoga, samo kažem ono što mislim, ali neko je mogao pitati i nas premijerligaške trenere da li nam to pravi problem u tom periodu. Zašto UEFA nije dozvolila dolazak igrača, a kod nas može sve? Nemam ništa protiv ovakvih utakmica, ali neka se nađe neki optimalan termin. Svakom igraču je drago da igra za svoju reprezentaciju, ali momenat se ne uklapa".

Je li NS BiH zanemario premijerligaško takmičenje u odnosu na reprezentaciju?

"Savez mora da vodi brigu o reprezentaciji, ali očigledno je kako nas ne cijene vani, tako nas ne cijene ni ovdje. Nažalost tako je, iako nije nikakav problem da pomažemo selektoru i reprezentaciji, jer uspjeh moje reprezentacije je i moj uspjeh. Živim ovdje i ponosan sam na to," zaključio je Husref Musemić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije