Musemić: Ritam je žestok, a sutra igramo kući i favoriti smo

Radiosarajevo.ba
Musemić: Ritam je žestok, a sutra igramo kući i favoriti smo
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Press FK Sarajevo
Sutra se na Koševu igra meč 12. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Radnika, a tim povodom održana je press-konferencija bordo kluba, na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef struke Husref Musemić i prvotimac Amer Dupovac.

Musemić je istakao da je ritam u kojem se igra žestok, te da je njegova ekipa sutra favorit, ali je i pohvalio Radnik koji uvijek teži nadigravanju.

Nekako ovo brzo ide. Ritam je žestok, a sutra igramo kući i favoriti smo. Igramo protiv ekipe koja zna i hoće da igra, a u posljednje četiri utakmice dva puta su nas pobijedili. Neće biti nimalo lako, a što se tiče igračkog kadra svi su u konkurenciji, osim možda jednog igrača. Teško je igrati protiv ekipa koje igraju zatvoreno, a Radnik voli da igra. Sigurno će se tako postaviti i na Koševu. Moramo biti strpljivi i pametni i sigurno možemo doći do gola”, rekao je trener Sarajeva.

Iskusni stručnjak je mišljenja da je njegova ekipa na osnovu prikazanog trebala imati još više bodova na svom kontu.

“Nisam zadovoljan bodovnim učinkom. Trebali smo imati četiri ili pet bodova više, ali ima još da se igra. Želimo igrati na dva fronta, a maj je daleko.”

Na pitanje da li je trenutni nivo igre ono čemu teži, Musemić kaže da još ima prostora za napredak.

“Prostora za napredak još ima. Možda je ekipa iz posljednja dva-tri kola ono što tražimo, ali zgusnut je raspored i želimo svakog igrača koristiti.”

Već neko vrijeme Almir Bekić i Dušan Hodžić su van kombinacija za prvi tim, a Musemić je objasnio i njihov status.

“Almir Bekić je dugo povrijeđen i nema utakmica u nogama. Jučer se opet žalio na povredu, iako je solidno igrao u Kupu protiv Veleža. Što se tiče Hodžića, bio je starer u Jerevanu na početku sezone, a poslije nisam bio zadovoljan njegovim igrama i ponašanjem.”

Stoper Sarajeva Amer Dupovac kaže kako je teško igrati protiv ekipa koje igraju zatvoreno, a s Radnikom to nije slučaj.

“Kao što je šef rekao pred nama je teška utakmica protiv Radnika koji nam je dužnik iz prvog dijela sezone. Atmosfera u ekipi je dobra i svi jedva čekamo utakmice, iako je raspored zgusnut”, rekao je Dupovac.

Utakmica je na rasporedu sutra od 20 sati, a direktan prijenos pratite na platformi Moja Tv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije