Musemić: Rahmanović i Tatar su odlično odigrali, ali su se izmorili

Radiosarajevo.ba
Musemić: Rahmanović i Tatar su odlično odigrali, ali su se izmorili
Željezničar i Sarajevo odigrali su večeras sjajan derbi na stadionu Grbavica, koji je okončan rezultatom 2:2.

Nakon utakmice održana je konferencija za štampu na kojoj su se predstavnicima medija obratili treneri oba tima. Trener Željezničara Milomir Odović je nakon neriješenog rezultata protiv Sarajeva rekao da je utakmica bila odlična.

Inače, Željezničar i Sarajevo su u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine remizirali, bilo je 2:2.

"Neposredno nakon utakmice teško je davati neke ocjene, ali ću se složiti s kolegom da je utakmica bila odlična i da je bila puna dinamike i preokreta. Definitivno mislim da je najrealniji rezultat remi, ali neke stvari me ne zadovoljavaju kod moje ekipe. To je zato što definitivno visoki pritisak ne možemo vršiti sa dva-tri igrača i tu smo imali puno problema. Rekao sam da sam zadovoljan sa ovom ekipom, pa ćemo vidjeti šta možemo ostvariti i tako ćemo se postaviti. Analizirat ćemo ovo iz prostog razloga što nećemo ovakvog protivnika imati, ali će nam koristiti informacije iz ove utakmice, rekao je Odović nakon utakmice, te potom dodao:

"To su problemi. Čovjek čuva igrača sa deset metara, a oni dođu na deset metara i naprave šansu, a istovremeno ga trebaš jer je korpulentan i zna zabiti gol. To nisu kompletni igrači i ko zna koliko će proći dok Zajmović ne prihvati neke stvari. Odović je bio zadovoljan utakmicom. - Radi se o tome da dosta igrača ima koji gledaju samo svoj interes i ako podrede svoju igru kolektivu, to će biti mnogo bolje. Bez obzira na sve, bilo je dobrih i brzih akcija na obje strane, a to je uslovljeno izuzetno kvalitetnim terenom", dodao je Odović i prokomentarisao nastup Stojana Vranješa.

"On je odigrao svoju neku ulogu, ali istovremeno može i mora bolje. Iz zadnje linije moramo kvalitetnije organizovati napad, moramo. Ne može iz zadnje linije ići pet puta zaredom duga lopta, treba kvaliteta.

Trener Sarajeva Husref Musemić istakao je da je zadovoljan utakmicom, poručivši da je zadovoljan nastupom svojih igrača.

"Lijepo je što smo imali lijepe uslove za igru. Vidjelo se sve što možemo ponuditi. Mislim da su svi mogli uživati u utakmici. Sve pohvale mojim igračima, nemam nikakvih zamjerki, pokušat ćemo i narednu utakmicu odigrati na ovom nivou. Mislim da smo kod rezultata 2:1 imali dvije šanse da riješimo utakmicu u svoju korist, ali to je sport. Ostaje da motivaciju iz ove utakmice prenesemo i na druge utakmice", kazao je trener Sarajeva.

Strateg Bordo tima dodao je da je Amar Rahmanović odigrao kvalitetnu utakmicu, ali da ga je morao mijenjati jer je tražio izmjenu zbog velikog zamora.

"Rahmanović je kvalitetno odigrao utakmicu, ali se potrošio, tražio je izmjenu jer više nije mogao. Tražili su izmjene i on i Tatar, morali smo ih mijenjati, to je jednostavno tako", kazao je Musemić.

Musemić smatra da je normalno da su se greške dešavale i jednim i drugim, jer su oba tima igrala otvoreno na jako kvalitetnom terenu.

"Bez obzira koliko mi smatrali da nemamo kvaliteta, kad imamo uslove ipak smo sposobni da pružimo nešto više. Nijedna ni druga ekipa nije kalkulisala, igrali smo otvoreno i normalno je da bude taktičkih i individualnih grešaka u ovakvoj utakmici. Publika je mogla uživati. Ovo su bili najbolji uslovi na kojima smo igrali. Mnogi su govorili da se vadimo, ali ja sam istakao da ćemo uvijek i jedni i drugi u dobrim uslovima igrati dobre utakmice", kazao je Musemić

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije