Musemić potvrdio: Elvis Džafić bi danas trebao potpisati za nas

A. S.
Musemić potvrdio: Elvis Džafić bi danas trebao potpisati za nas
Arhiv / Vladan Kovačević

Nogometaše Sarajeva u subotu od 20 sati treće u novu borbu za bodove. U večernjem terminu na Koševo stiže GOŠK iz Gabele, tradicionalno neugodan rival Bordo tima.

Uoči ove utakmice novinarima su se na konferenciji za medije obratili trener Husref Musemić i golman Vladan Kovačević.

“Sigurno da sutra želimo tri boda. Uz dužno poštovanje prema GOŠK-u, koji je naš tradicionalno neugodan rival, samo pobjeda dolazi u obzir. GOŠK ima tri-četiri igrača u vrhu napada koja mogu biti neugodna, ali nadamo se da ćemo ih osujetiti. Na raspolaganju su svi igrači, osim Hodžića i Pavlovića”, kazao je Musemić.

Novinare je zanimalo u kakvoj je psiholođškoj situaciji ekipa, nakon teškog poraza (0:8) i svih dešavanja u meču sa Atalantom u Europskoj ligi.

“Psihološki, ekipa s vratila nakon pobjede u Tuzli, iako je bilo teško igrati nakon Atalante”, dodao je kormilar Bordo tima.

 Sarajevo već u srijedu očekuje gradski derbi sa Željezničarom. Musemić neće odmarati igrače.

“Možda u odnosu na susret sa Slobodom bude jedna izmjena u timu”, podvukao je Musemić.

Golman Kovačević je istakao zahvalnost što je dobio povjerenje da brani na Tušnju.

“Veoma mi je drago što sam debitovao na prošloj utakmiciu Tuzli, nakon što sam ovdje došao sa 16 godina. Stigao sam iz Akademije FK Sarajevo i zadovoljan sam nastupšom u Tuzli. Iskreno se nadam da sam opravdao povjerenje šefa i nastavit ću se dokazivati i u budućnosti”, kazao je Kovačević.

Glavni sudija na meču između Sarajeva i GOŠK-a je Luka Bilbija iz Prijedora.

Džafić danas potpisuje za FK Sarajevo

Musemić je govorio i o novom pojačanju, također golmanu, nekadašnjem mladom reprezentativcu Slovenije Elvisu Džafiću. On je potvrdio pisanje našeg portala da Sarajevo danas dobiva novog golmana.

Mislim da će Džafić danas potpisati ugovor, to je u fazi realizacije", kratko je kazao Musemić, koji se osvrnuo i na činjanicu da Šovšić nije potpisao ugovor sa Sarajevom, a da je transfer bio blizu realizacije:  

"Šovšić? Nisam upućen šta se dešavalo na pregovorima s njim, ali on je tako odlučio i valjda je tako trebalo da bude. Nije mi žao što nije došao".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije