Musemić: Pod imperativom smo pobjede u meču s Borcem

Radiosarajevo.ba
Musemić: Pod imperativom smo pobjede u meču s Borcem
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Besim Šerbečić

Fudbaleri Sarajeva će sutra u utakmici 10. kola Premijer lige BiH na Koševu dočekati ekipu Borca, a tim je povodom danas u prostorijama bordo kluba održana konferencija za medije.

Na njoj su o predstojećem meču govorili trener Sarajeva Husref Musemić i prvotimac Besim Šerbečić.

Musemić je istakao kako i dalje u ekipi ima problema s povredama.

“Poslije poraza u Tuzli naravno da smo pod imperativom pobjede. Treba uložiti truda i želje da biste pobijedili bilo koga, pa tako i sutra Borac, koji ima svoj kvalitet. I dalje imamo problema s igračkim kadrom. Jedan se oporavi, drugi se povrijedi…”, priča Musemić na početku, prenosi Scsport.

Dodao je kako voljni momenat kod ekipe nije bio na željenom nivou.

“Evidentno je bilo u Tuzli da nemamo više te energije i voljnog momenta. Moramo to podići na viši nivo ako se želimo vratiti pobjedama. Svaki igrač na terenu mora dati sve od sebe”, rekao je strateg bordo tima.

Otkrio je kako ponovo neće moći računati na Nebojšu Gavrića, koji je povrijeđen.

“Sigurno je da ne možemo računati na Gavrića, koji nam nedostaje. Vidjet ćemo poslije današnjeg treninga kakva je situacija sa ostalima, ali jasno da i dalje imamo dosta igrača koji ne mogu igrati zbog povreda.”

Besim Šerbečić - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Besim Šerbečić

Šerbečić je rekao kako je Borac kvalitetna ekipa, a posebno je kao prijetnju istakao Stojana Vranješa, najboljeg strijelca Banjalučana.

“Dolazi kvalitetna ekipa da nekoliko dobrih pojedinaca kao što je recimo Stojan Vranješ. Postavit ćemo se tako da idemo na pobjedu, nemamo drugog izbora”, rekao je on te dodao:

“Mislim da atmosfera u svlačionici nije poljuljana. Ovo nije velika rezultatska kriza iz koje ne možemo izaći.”

Utakmica Sarajevo – Borac se igra u srijedu od 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije