Musemić otvoreno: Jesam li zaslužio da mi govore - Husrefe, odlazi

A. S.
Musemić otvoreno: Jesam li zaslužio da mi govore - Husrefe, odlazi
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Husref Musemić

Nogometaši Sarajeva sinoć su na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigrali 1:1 portiv GOŠK-a iz Gabele. Taj rezultat se nije dopao pojedinim navijačima, pa su se u finišu utakmice s tribina čuli povici "Husrefe, odlazi"...

Dan nakon susreta razgovarali smo s trenerom Sarajeva Husrefom Musemićem, koji je u otvorenom razgovoru za Radiosarajevo.ba govorio o novom udaru pojedinaca na njegovu ličnost, trenutnoj situaciji u klubu.

Prije dvije sedmice heroj, a sada...

"Pojedinci traže moju ostavku!? Sve je moguće. U našem poslu je sve moguće, jer živimo od nedjelje do nedjelje. I kada sam dva puta odlazim, Husref je s Koševa otišao uzdignute glave. Pa tako mogu i treći put", počeo je Musemić razgovor za Radiosarajevo.ba. 

S Musemićem sam napravili bezbroj intervjua, ali prilikom ovog razgovora u Husefovom glasu se osjećala gorčina. Rekli bismo s pravom, jer su ga navijači do prije dvije sedmice dizali u visine nakon 2:2 protiv Atalante u Reggio Emiliji, da bi sada tražili njegov odlazak. 

"Šta sam ja to kriv!? Prije nekog vremena sam bio jedan od junaka, a sada me razapinju. Ja sam bar neko ko ima mu.. i to sam pokazao kroz svoj život i karijeru. Da li sam ja to kriv što od pet šansi nismo u stanju zabiti dva gola za pobjedu? Sve sam izmjene na vrijeme napravio. Pokušao sam sve, ali nije išlo", nastavlja trener Sarajeva.

Navijači traže ostavku, Musemić najavio mogući odlazak s klupe

 Musemić kaže da ne bježi od odgovornosti, ali je ogorčen zbog prozivki s tribina. 

"Razumijem ljude koji su ljuti, ali ih pitam 'jesam li ja to jedini krivac'. Ne bježim od odgovornosti. Da li sam zaslužio da budem taj kojem govore - Husrefe, odlazi. Mislim da nisam. Razumijem da su frustirani. Kao i 25 igrača koje imam, a ne mogu svi igrati, tako i znam da nisam zaslužio ovo, jer sam mnogo radosti donio Sarajevu", priča nam Musemić.

On tvrdi  da zna da ima ljudi koji to govore i da svi ne mogu biti zadovoljni.

Ostavio traga

"Neko s tribina ima razlog što mu ne igra neko njegov. Neko ima razlog što me ne voli. Znam i to da me svi ne mogu voljeti, ali nisam zaslužio da me prozivaju s tribina. Neka ti pojedinci uzmu moju statistiku i neka vide šta sam uradio za klub, za moj FK Sarajevo. Neka vide broj pobjeda i poraza i sve će im biti jasno kakav sam trener. Šta sam ja to kriv što ne možemo pobijediti GOŠK.

Ne pravdam se ja nikome, niti imam razloga da se bojim, ali sam časno i pošteno radio, i uvijek ću raditi najbolje što znam, u najboljem trenutku. Ne bježim od ogovornosti. Bez obzira što mi je srce oštećeno, ja ima jako srce i velika mu.... Ostavio sam traga, zajedno s mojim bratom (Vahidin, op. a.) i mojom familijom. Ako treba da idem, otići ću na dostojanstven način", kazao je Musemić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije